27 / 06 / 2024

Türk müteahhitler yurt dışında sektöre damga vurdu!

Türk müteahhitler yurt dışında sektöre damga vurdu!

Türk müteahhitlik sektörünün 1972 yılından bu yana geçen ay sonuna kadar yurt dışında üstlendikleri projeler kapsamında, 33,5 milyar dolar ile  havalimanı inşaatlarını öne çıkarmış oldu.



Türk müteahhitler, yurt dışında üstlendikleri birçok projedeki başarılarıyla övgü alırken, 3 kıtada inşa ettikleri havalimanları ile ön plana çıktılar. 

136 ÜLKEDE PROJE YAPILDI

Türkiye'nin yurt dışı müteahhitlik sektörü 1972'den bu senenin mayıs sonuna kadar 136 ülkede, 509,1 milyar dolarlık 12 bin 197 proje üstlendiği kaydedildi.  Türkiye Müteahhitler Birliğine (TMB) üye müteahhitlerin yürüttüğü projeler arasında konut, kara yolu, tünel, köprü, enerjisantrali, ticaret merkezi ve havalimanı inşaatları öne çıkmış oldu. 

Yurt dışında ülkelerin ulaşımına katkı sağlayan müteahhitler, söz konusu sürede 33,5 milyar dolarlık havalimanı inşaatı projesini de üstlenmiş oldular. Asya, Avrupa ve Afrika'daki birçok ülkede stratejik projelerin birer birer hizmete açılmasında başrolü oynayan Türk müteahhitler, adeta ülkelerin uçmasını sağlamış oldu.

EN ÇOK HAVALİMANI PROJESİNDE RUSYA İLK SIRADA 

patronlardunyasi.com'da yer alan içeriğe göre; Türk müteahhitlerinin en çok havalimanı projesi üstlendiği ülkeler arasında Rusya liste başında yer aldı  Sheremetyevo Uluslararası Havalimanı'nın 3 terminal binasını yapan Türk müteahhitler, Habarovsk Havaalanı Yeni Yolcu Terminali ile Rostov Havalimanı'nın inşaatı projelerini yürüttü. Rusya'da havalimanı projelerine çeşitli yapım işleri ile de destek sağlayan müteahhitler, Pulkova Uluslararası Havalimanı'nın 1. Faz Epc Yapım İşi Projesi'ni, Domodedovo Havalimanı'nın ikinci terminal binasını, Çelyabinsk Havalimanı'nın yeni yolcu terminali binası da kullanıma açıkmış oldu.

Türk müteahhitler yurt dışında sektöre damga vurdu!

AVRUPA'DAKİ HAVALİMANLARINDA TÜRK İMZASI

Türk müteahhitlerinin bu alandaki başarısı, Avrupa'daki projelerle de taçlandı. Hollanda'da "Schıphol Havalimanı Ek Terminal Binası", Makedonya'da "Üsküp ve Ohri Havalimanı Yapımı ve İşletmesi", Hırvatistan'da "Zagreb Havalimanı Yeni Yolcu Terminali" vitrine çıkan projeler arasında yer aldı. Sektör temsiclileri, Kosova, Makedonya ve Ukrayna'da da farklı havalimanlarının inşaat projelerinde görev aldı.

DÜNYANIN BİR ÇOK BÖLGESİNDE PROJELER SÜRÜYOR

Türk müteahhitler, komşu ve yakın coğrafyadaki birçok ülkenin de "uçmasına" vesile oldu. Gürcistan'da Batum Uluslararası Havalimanı'nın yapım ve geliştirme işleri ile Tiflis Uluslararası Havalimanı'nın yeni iç ve dış hatlar terminali inşaatını yapan Türk firmaları, buradaki otopark ve havalimanı tesislerinin inşaatı ve işletilmesinin de aralarında olduğu projeleri yürüttü.

Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Irak, İran, Kuveyt, Libya, Mısır, Tunus, Türkmenistan, Senegal, Kazakistan, Sudan ve Suudi Arabistan'da havalimanı ya da bina yapımı inşaatları da vitrine çıkan projeler arasında yer aldı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde Abu Dabi Havalimanı'nın yapımını üstlenen sektör temsilcileri, Irak'ta Musul Havalimanı, Katar'da Katar Uluslararası Havalimanı, Libya'da Sebha ve Trablus havalimanları, Tunus'ta Enfidha Havaalanı, Türkmenistan'da Türkmenbaşı ve Aşkabat havalimanları ile Senegal'de Blaise Diagne Havalimanı inşaatı projelerini de başarıyla gerçekleştirdi. Türk müteahhitler, söz konusu ülkelerde havalimanlarının terminal binaları, buraların genişletilmesi, rehabilitasyonu ve işletilmesi gibi işleri de gerçekleştirdiği ifade edildi.

İnşaat sektöründe yaprak kımıldamıyor! 6 ay sonra vatandaş alacak konut bulamayacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren 'işçi bulamıyoruz, Filipinler'den getiriyoruz' dedi! Vatandaştan yorum geldi

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren, büyüme verilerini değerlendirdi! İnşaat sektörü sevindiriyor...

Müteahhitler şikayetçi! Beton fiyatları 5 kat arttı...

Türkiye Müteahhitler Birliği açıkladı! Türk müteahhitlere Suudi Arabistan çağrısı geldi!


Geri Dön