Sektörel

 Türk müteahhitleri iş başında! Ukrayna'nın yeniden inşasında görev almayı bekliyorlar!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren tarafından gelen açıklamada, Ukrayna'nın yeniden imar ve inşasında görev almaya hazır olduklarını dile getirdi. Erdal Eren konu ile ilgili şu açıklamayı yapştı: "İnşallah inşaatlarımıza bıraktığımız yerden devam edip, o ülkenin yeniden imarında da rol alırız

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Ukrayna'nın inşa ve imar alanıda  göre almaya hazır olduklarını belirtti.

Erdal Eren konu ile ilgili şu açıklamayı yapştı: "İnşallah inşaatlarımıza bıraktığımız yerden devam edip, o ülkenin yeniden imarında da rol alırız. Biz buraların yıkımında Türkiye olarak rol almadık ama ülkenin yeniden inşasında görev almaya hazırız. Bu Irak'ta da Libya'da da böyle oldu. Ukrayna'daki projelerimiz nedeniyle bunun için uygun makine gücümüz halihazırda bulunuyor" dedi.

TMB Başkanı Erdal Eren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin huzurunda, Ukrayna'nın savaştan dolayı tahrip olan altyapısının yeniden inşası amacıyla imzalanan anlaşmayı ele aldı.

Eren, bu konuda hazırladıkları mrktubu  Dışişleri ve Ticaret bakanlıklarına ilettiklerini anlattı.

Eren, Türk yıkımların yapılmasından enkazın kaldırılmasına, yeniden yapılacak yapıların projelendirilmesinden inşasına kadar tüm işi üstlenebileceğini şu sözlerle dile getirdi: Biz zaten bombalanmış binaların yıkılıp enkazın temizlenmesi, projelendirme dahil müteahhitlik işlerinin yapılması için iş birliği önermiştik. İki ülkenin iş birliği yapmasıyla ilgili bir mutabakat zaptı taslağı hazırlandı.

Biz de bu konuda görüşlerimizi ilettik. Dışişleri ve Ticaret bakanlıklarımız her konuda incelik göstererek bizimle koordine oldular. Her iki bakanlığımıza da şükran borçluyuz. Bu mutabakat zaptının iki devlet başkanının önünde imzalanmış olması bizim için iki misli önemli oldu, bunun önemi katlandı.

Talebimizin mutabakat zaptı haline gelmesi güzeldi ama bir de devlet başkanlarının huzurunda, Ukrayna Altyapı Bakanı ve bizim Ticaret Bakanımız tarafından imzalanması mühür vurdu diye kabul ediyoruz." 
 

YIKAN DEĞİL YAPAN ÜLKE OLMAK...

Ukrayna'nın ülkemiz açısından önbemli olduğuna dikkat çeken Eren, "Türkiye'nin hem Rusya ve hem de Ukrayna ile ilişkilerin aynı düzeyde sürmesi için gösterdiği çaba olağanüstü. Rusya'daki işlerimizin aksamadan sürmesi yanında Ukrayna'da hem yarım kalmış işlerimizin hem de yeniden yapılanma projesinin içinde yer almanın heyecanı içindeyiz. İnşallah inşaatlarımıza bıraktığımız yerden devam edip, o ülkenin yeniden imarında da rol alırız. Biz buraların yıkımında Türkiye olarak rol almadık ama ülkenin yeniden inşasında görev almaya hazırız. Yıkan değil yapan ülkenin temsilcileri olmaktan gururluyuz. Bu Irak'ta da Libya'da da böyle oldu." ifadelerini kullandı.

Rusya ve Ukrayna savaşı konut satışına doping oldu!

Rusya ve Ukrayna savaşı yabancıya konut satışını etkiler mi?