Ekonomi

Türk müteahhitlerin yurt dışındaki projeleri yarım trilyonu buldu!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, hizmet ihracatının da en az ürün ihracatı kadar önem taşıdığını vurgulayarak, 2022’nin ilk 10 ayında 76,4 milyar dolarlık hizmet ihracatı yapıldığını bildirdi. Türkiye Müteahhitler Birliği'nce düzenlenen "2022 Yılı Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirmesi" programında bir konuşma yapan Bakan Mehmet Muş, hizmet ihracatının da mal ihracatı gibi önem taşıdığının altını çizdi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılını 17,8 milyar dolar proje büyüklüğüyle kapattığını ve projelerin toplam değerinin 471,7 milyar dolara yükseldiğini kaydetti.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nce düzenlenen "2022 Yılı Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirmesi" programında bir konuşma yapan Bakan Mehmet Muş, hizmet ihracatının da mal ihracatı gibi önem taşıdığının altını çizdi.

HİZMET İHRACATI İLK 10 AYDA 61,4 MİLYAR DOLARI AŞTI

Hizmet ihracatının 2022 yılının 10 ayında 76,4 milyar dolar olarak bir önceki yılın 61,4 milyar dolar rakamını geçtiğini anlatan Muş, "Cumhuriyetimizin 100. yılında da inşallah mal ve hizmet ihracatımızda yeni başarılara imza atmak amacıyla Bakanlık olarak özel sektörümüzle durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Öğrencilere yurt darbesi! Ne kadar zam gelecek?

Emekli ve memur zammı Meclis’ten geçti! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

BES’lilerin sayısı 14 milyona ulaştı!

Araç sahiplerine müjde! Trafik sigortasına indirim geliyor!

EYT’de kimlere yüksek maaş bağlanacak? Bunu yapanlar yaşadı!