06 / 05 / 2024

Türk nükleer uzmanları Novovoronej NGS Sahası'nda pratikte bulunacak!

 Türk nükleer uzmanları Novovoronej NGS Sahası'nda pratikte bulunacak!

Türk nükleer uzmanları, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin referans santrali olarak gösterilen ve ikizi olarak nitelendirilen Novovoronej NGS Sahası'nda pratikte bulunacak. Rus nükleer uzmanları ise Türkiye'nin enerji hukukuyla ilgili eğitimler alacak...



Türk nükleer uzmanları, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin referans santrali olarak gösterilen ve ikizi olarak nitelendirilen Novovoronej NGS Sahası'nda pratikte bulunacak. Rus nükleer uzmanları ise Türkiye'nin enerji hukuku ile ilgili eğitimler alacak.


RUSLAR TURK HUKUKUNU ÖĞRENECEK 


NGS sahasına ilişkin izleme programları düzenlenecek eğitim programında, inşaat ve yangın güvenliği için özel bir bölüm olacak. Bu çerçevede, yangın güvenlik düzenlemeleri, manuel yangın söndürme yöntemleri, sabit yangın kaynağı algılama ve söndürme sistemleri, yangın değerlendirme için kullanılan yöntemler ve tahliye yolları üzerinde çalışılacak. Akkuyu NGS Projesi kapsamında şirket görevlilerine yönelik olarak Türk hukuku ile ilgili danışmanlık hizmetleri verilecek. Hukuk hizmetinin kapsamı, enerji hukuku, iş hukuku, şirketler hukuk ve ihtiyaç duyulan diğer alanları kapsayacak.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) uzmanları, Rusya'daki eğitim çalışmalarına katılıp, Akkuyu Nüldeer Güç Santrali'nin referans santrali olarak gösterilen ve ikizi olarak nitelendirilen Novovoronej NGS Sahası'nda pratikte bulunacak. Nükleer enerjiyle tanışmaya hazırlanan Türkiye, bu alanda ihtiyaç duyulacak insan kaynağı yetiştirmek için de çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Akkuyu'daki Türkiye'nin ilk nükleer santralini kuracak Akkuyu NGS AŞ, TAEK uzmanlarına eğitim verecek. Uzmanların eğitimi, 4 haftalık bir sürece yayılacak. Eğitimler için 5'er kişilik 9 çalışma grubu oluşturulacak. Her hafta 2 grup Novovoronej NGS'ye gidecek ve eğitim alacak. Eğitimin ilk 2 günü temel eğitim olacak. Sonraki 3 gün grup üyelerinin uzmanlık alanlarına göre eğitim verilecek.


LİSANSLAMAYA MERCEK 


Eğitimler kapsamında NGS'deki planlama, binalar ve yapılar, işlevleri ve amaçlan, iç tesisleri (boru hatlan, kablo kanallan, yakıt hatlan, siperler ve benzeri ekipmanlar) konularında genel değerlendirmeler yapılacak.

Eğitimlerde lisanslama süreçleri de mercek altına alınacak. Bu çerçevede lisans ve onaylan almak için gereldi prosedürler, belgeler, lisans aşamasındaki değerlendirmeler, üretim faaliyetleri ve kalite kontrol için gerekli faaliyetler gözden geçirilecek. 



Yeni Şafak


Geri Dön