Genel

Türk şirketi, Dağlık Karabağ'daki inşaata malzeme sattı mı

Türkiyenin Ermenistana doğrudan mal satmasının yasak olmasına rağmen, bir Türk şirketinin halen Bakü ile Erivan arasındaki en büyük sorun olan Dağlık Karabağda yapılan havaalanına inşaat malzemesi sattığını iddia etti

Azerbaycanda yayınlanan Yeni Müsavat gazetesi, Türkiyenin Ermenistana doğrudan mal satmasının yasak olmasına rağmen, bir Türk şirketinin halen Bakü ile Erivan arasındaki en büyük sorun olan Dağlık Karabağın başkenti Stepanakertte yapılan havaalanına inşaat malzemesi sattığını iddia etti. News.am adlı Ermeni haber portalının haberine göre, Ermenistan ve Karabağ yetkilileri de bizzat bu şirketten inşaat malzemeleri aldıklarını kabul etti.

Karabağ Sivil Havacılık Dairesi, Stepanaket Havalimanı için Türk teknolojisi satın alındığını doğruladı. Karabağ Sivil Havacılık Dairesi Başkanı Dmitri Adbaşyan, Biz Türk şirketinden  Stepanakert Havalimanı için metal tel örme makinesi satın aldık. Finansal anlamda bu kazançlı bir işlemdi, çünkü Avrupadaki benzerlerinden daha ucuzdu dedi. Adbaşyan, Niçin Türk firması seçildi sorusuna, Avrupa menşeli diğer makinelere kıyasla Türk firmasının makinesi yüzdelerle kıyaslanarak değil, birkaç kat daha ucuzdu yanıtını verdi.  

Türkiye Dışişleri Bakanlığından üst düzey yetkilinin, bunun Türkiyenin iç siyasi menfaatlerine darbe olduğuna yönelik açıklama yaptığının belirtilmesi üzerine, Adbaşyan, Bu Türkiye Dışişleri Bakanlığında memnuniyetsizlik yaratıyorsa, kendi firmalarıyla olayı açıklığa kavuştursunlar, bizim ne ilişkimiz var dedi.

Azerbaycanda yayınlanan Zerkalo gazetesi, bir Türkiye Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilisinin, bir Türk firmasının Stepanakert havalimanının donatımına katılmasından kaygı duyduğunu açıkladığını yazmıştı. 

Yeni Müsavat gazetesi ise, Türk şirketin Karabağa mal satmasının Azerbaycanda büyük öfke yarattığını duyurmuştu.

Yeni Müsavata konuşan şirket yetkilisi ise, doğrudan Ermenistan veya Karabağa mal satmadıklarını savunarak, Stepanekert havaalanında kullanılan makinelerin üçüncü bir ülkeden satın alınmış olabileceğini belirtmişti. 
Hürriyet