28 / 04 / 2024

Türk Telekom Arena'yı spor yazarları değerlendirdi!

Türk Telekom Arena'yı spor yazarları değerlendirdi!

Galatasaray'ın 20 yıllık stat hayali nihayet gerçek oluyor. 52 bin kişilik Türk Telekom Arena, 15 Ocak'ta Başbakan Erdoğan tarafından açılacak



Galatasaray'ın 20 yıllık stat hayali nihayet gerçek oluyor. 52 bin kişilik Türk Telekom Arena, 15 Ocak'ta Başbakan Erdoğan tarafından açılacak. Açılıştan önce Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Genel Yayın Müdürümüz Ekrem Dumanlı ve yazarlarımıza bu görkemli stadı gezdirdi.
 
Galatasaray'ın 20 yıllık stat hayali nihayet gerçek oluyor. Sarı-Kırmızılılar, ligin ikinci yarısında maçlarını Türkiye'nin en modern stadı olan 52 bin kişilik Türk Telekom Arena'da oynayacak. 15 Ocak'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı statta son eksiklikler de tamamlanmak üzere. Sadece Galatasaray camiası için değil, bütün Türkiye için büyük bir gurur kaynağı olan bu görkemli stadı Galatasaray Başkanı Adnan Polat, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış, Spor Müdürü Serkan Akcan, Cihan Haber Ajansı Spor Müdürü Halil İbrahim Ekiz ile yazarlarımız Ahmet çakır ve Zeki çol gezdi. İnşaat aşamasını yakından takip eden Sarı-Kırmızılı kulübün yöneticisi Ali Haşhaş ile Genel Müdür Ebru Köksal da hazır bulundu.

1996'da İstanbul Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Galatasaray'ın eski Başkanı Faruk Süren'e 'Mecidiyeköy yerine Seyrantepe'de bir stat yapın.' teklifi ise yıllar sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığında gerçek oldu. Rahmetli Başkan Özhan Canaydın'la başlayan çalışmalar, nihayet Adnan Polat döneminde mutlu sonla bitti. Stadın yapımına birçok insan katkı sağladı.

Adnan Polat'ın 'Ligin ikinci yarısına lider girersek Türk Telekom Arena'nın ambiyansıyla şampiyon oluruz.' sözlerinde ne kadar haklı olduğu stadı görünce anlaşılıyor. Tribünler boş olmasına rağmen stadın atmosferi herkesi etkiliyor. Adnan Polat, 'Burada mücadele edecek rakiplerimizin işi hiç kolay değil. çünkü hem bizim takımla mücadele edecekler hem de stadın muhteşem ambiyansıyla.' sözleriyle şimdiden rakip takımlara meydan okuyor. Stadın dört bir tarafı kapalı olduğu için güneş ışınları stada yeterince giremiyor. Bu yüzden Galatasaray da Fenerbahçe gibi suni güneş ışığı veren araçlar kullanıyor. 18 bin kombineşimdiden satılmış. Stadın içinde bir de müze olacak. İnşaat bittikten sonra kulübün müzesi de stada taşınacak. Hafta içindeki turlarla hem stat hem de kulübün müzesi belirli bir ücret karşılığında gezdirilecek.

Başkan Adnan Polat, stada ulaşımda en çok toplu taşıma aracı olan metroya güveniyor. çünkü Türk Telekom Arena'nın 500 metre uzağında saatte 30 bin kişi taşıma kapasitesi olan bir metro istasyonu bulunuyor. Polat, 'İnsanlar, Mecidiyeköy'e kadar arabalarıyla gelir. Oradan da metroya binerek rahatlıkla stada ulaşırlar.' ifadesini kullanıyor. Ayrıca stada araçlarıyla gelecek olan taraftarlar için de stat içinde 2 bin 900 araç kapasiteli otopark bulunuyor.

Ekrem Dumanlı: Darısı Beşiktaş'ın başına

Galatasaray'ın Seyrantepe Stadı'nı gezdim ve çok beğendim. Modern mimariye sahip, Avrupa standartlarında bir stat olmuş. Beşiktaş'ın da güzel bir projesi olduğunu biliyorum. G.Saray'a Seyrantepe konusunda verilen desteğin, Beşiktaş'a da verilmesi gerektiğine inanıyorum. İstanbul gibi dev bir metropole bunun gibi üç tane daha stat yapılsa keşke. Böylesine modern statlar, ülke futbolunun marka değerine önemli katkı yaptığı gibi futbolun seyir zevkini de artırır. Statlar için tabii ki mimari önemlidir ama asıl önemli unsurun ruh olduğuna inanıyorum. Ali Sami Yen'in hoş hatıraları vardı, Beşiktaş Fi-Yapı İnönü'nün farklı bir ruhu vardır. G.Saray taraftarına bu ruhu oluşturmak için büyük görev düşüyor.

Mehmet Kamış: Sıra Avrupa çapında sportif başarılarda

Önünden defalarca geçtim, burayı gezen arkadaşlardan burayla ilgili bilgiler aldım ama bu kadar etkileneceğimi tahmin etmiyordum. Hakikaten Türk sporu adına gurur verici bir tesis olmuş. Umut ediyorum UEFA böyle bir sahayı uluslararası büyük organizasyonlar için değerlendirecektir. Daha önce Olimpiyat ve Fenerbahçe statlarında gördüğümüz gibi Avrupa'nın önemli finallerine ev sahipliği yapacaktır. Umut ediyorum büyük kulüplerimiz tesisleşmeye verdiği önem gibi altyapıdan gençlerin yetişmesinede böylesine önem verirler. Bütün bu şartlardan sonra doğru yönetilip Avrupa çapında sportif başarıların gelmesini bekliyoruz.

Ahmet çakır: Galatasaray için yeni bir dönemin başlangıcı

Galatasaray'ın yeni stadından etkilenmemek olanaksız. Elbette ki henüz bazı eksik-aksak durumlar var. 15 Ocak'taki açılışta da bunlar tümüyle giderilmiş olmayacak. Bize stadı gezdiren Başkan Polat, bunların tamamlanmasının mayısa kadar sürebileceğini ifade etti. Türk Telekom Arena, hiç tartışmasız Galatasaray için yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Oraya yeter sayıda seyircinin gelip gelmeyeceği gereksiz bir karamsarlıktır.
 
Zeki çol: Stat heyecan verici, ulaşım düşündürücü

Heyecan verici bir stat. Günümüz futbol mimarisinin çizgilerini yansıtan bir başyapıt. Ancak henüz hazır değil. Stadın içerisindeki sorunların bazılarını açılışa, bazılarını da sezon bitimine kadar gidermek olası. Fakat ulaşım çok ciddi sorun. Cendere deresi yolunun devreye girmesi bir yılı bulacak. Tem bağlantıları ya da yükün büyük bölümünü çekeceği söylenen metroyla ulaşım sorununun giderileceğine inanmak bana göre aşırı iyimserlik. Hele üst düzey maçlarda, mesela derbilerde yalnızca ulaşım değil, güvenlik sorunu da yaşanabilir.

Stada suni güneş ışığı

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, 'Bu tip statlarda güneş ışığı yeterince çimlere ulaşamıyor. Bu nedenle suni ultraviyole ışığıyla desteklenmesi gerekiyor.' diyor.

Kapasite: 52 bin 650
Loca sayısı: 157
VIP koltuk sayısı: 5 bin 500
Stat içi otopark kapasitesi: 2 bin 900
Katlar: Yer altında 4, üstte 5
Taban ölçüleri: 190 metre en, 228 metre boy
Zaman/Hacı HASDEMİR

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Dünyanın en iyi stadı

FIFA"nın istediği yeni standartların da üstünde olan Galatasaray"ın yeni stadı Türk Telekom Arena bizden tam not aldı.

YILLIK 78 MİLYON DOLAR GELİR

G.Saray Başkanı Adnan Polat, İhlas Medya Grubu"na bağlı Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı ve TGRT HABER TV"nin yöneticilerine Türk Telekom Arena"yı gezdirerek, bilgiler verdi. Yeni stada şžampiyonlar Ligi finalinin yakışacağını söyleyen Polat, stadın 15 Ocak"taki açılışa büyük ölçüde hazır olduğunu ve ufak tefek eksikliklerin açılış tarihine kadar giderileceğini dile getirdi. Başkan Polat, yeni statta yıllık 78 milyon dolar civarında bir gelir elde etmeyi planladıklarını belirterek, œ24 bin kombine satmayı hedefliyoruz ve şu anda 19 bin rakamına ulaştık.

Takımın ilk yarıda aldığı neticeler, taraftarımızın gönlünü kırdı. Hiçbir G.Saraylının küsme hakkının olmaması lazım. Bir transfer dönemindeyiz. İnşallah yakında haberleri duyarsınız ifadelerini kullandı.

YILDIZLAR ALTYAPIDAN GELSİN

Açılır-kapanır çatı sisteminin 2012 mayıs ayında yapılabileceğini aktaran Polat, G.Saray"ın yeni statta yeni yıldızlarla mücadele edip etmeyeceği yönündeki bir soruya, œGeçtiğimiz günlerde olduğu gibi altyapıdan çıkan yeni yıldızları bu statta da izlemeye devam edeceksiniz. Gönül ister ki, G.Saray"ın 24 kişilik kadrosunun tamamı altyapıdan gelen yıldız futbolculardan oluşsun. İzleme komitemiz, sürekli bu yönde çalışmalarını sürdürüyor ifadelerini kullandı. Stadın ambiyansı ile İngiliz statlarına benzemesinin hatırlatılması üzerine ise Polat, œRakip takımlar üzerinde baskı oluşacaktır. Ne zaman bu statta bir Avrupa kupası kaldıracağımızı bilemem ama şu söyleyebilirim ki, bu stada şžampiyonlar Ligi, Avrupa kupası finali yakışır diye konuştu.

BAşžBAKAN ERDOĞAN"A TEşžEKKÜR

Rakip takım tribünlerindeki kafeslerin kaldırılmasından yana olduğunu ifade eden Adnan Polat, œBu konu Kulüpler Birliği"nde gündeme gelmedi. Fakat, rakip takım taraftarlarının kafes içinde olması hoş görüntü değil. Bu ilkel uygulamanın kaldırılması gerektiğini düşünüyorum dedi. Stadın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Polat, œÖzellikle bu stadın yapılmasında ve tamamlanmasında büyük desteği olan Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle bir stadın Türkiye"ye kazandırılmasında büyük gayretleri oldu dedi. Polat, ayrıca önümüzdeki şubat-mart aylarında UEFA Başkanı Michel Platini"nin de TT Arena Stadı"na gelerek incelemelerde bulunacağını stada final verilmesi konusunu konuşacaklarını sözlerine ekledi.

1 YILDA TAMAMEN BİTER

G.Saray Başkanı Adnan Polat, stadın tam kapasiteyle hizmette olmasının 1 yılı bulacağını belirterek, œ10 gün sonra buraya geldiğinizde birçok şeyin değiştiğini görebileceksiniz. Bu statta iş hiçbir zaman bitmez. Yeni bir eve taşındığımızda bile eksiklikler yıllarca sürüyor. Yeni stadımızda da her zaman gerekli yenilikler yapılacak, ilaveler olacaktır dedi.
Türkiye

Seyrantepe hazır, ya Galatasaray..

TEM Otoyolu üzerinde herkesin tabelasına aşina olduğu ancak tamamlanması vakit alan Türk Telekom Arena Stadı, nihayet hizmete giriyor. 15 Ocak'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı dev tesis her yönüyle hazır. G.Saray'ın muhteşem mimariye lig dokuzuncusu ve problemlerle adım atacak olması ise tezat oluşturuyor. Tribünleri dolduracak yıldız oyuncu transfer çalışması bile yok.
 

Galatasaray, yeni stadı Türk Telekom Arena'ya 15 Ocak'ta kavuşacak. Türki-ye'nin ve Avrupa'nın en modern statlarından biri olan 52 bin 500 kişilik tesisin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Yeni statla ilgili bütün çalışmalar en ince detayına kadar düşünüldü ve ortaya bütün kulüplerin gıpta ile baktığı bir eser çıktı. Büyük emekle inşa edilen Türk Telekom Arena, her yönüyle ligin ikinci yarısında Galatasaray'ın emrine hazır hale getirildi. Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı Adnan Polat, muhteşem mimariyi kamuoyuna tanıtırken, 'Koltuklara kamyon testi yaptık, kırılmadı.' diyerek, rakiplerine nazire bile yaptı. Yağmur yağdı, yangın çıktı, müteahhitler el değiştirdi, türlü badireler atlatıldı ve Türk Telekom Arena hazır hale geldi. Peki ya Galatasaray..

Kısa sürede yıkılacak olan 20 bin kapasiteli Ali Sami Yen Stadı'nda üst üste şampiyonluklar elde eden, Avrupa'da oynadığı maçlar sonucu UEFA ve Süper Kupa'yı kazanan Cim Bom'un, Türk Telekom Arena'ya lig dokuzuncusu olarak gitmesi camiayı üzüyor. Beşiktaş yaptığı yeni transferlerle takıma yeni bir hava katarken, Galatasaray'da henüz ne gelecek ne de gidecek oyuncular belli. 3 Ocak'ta yeni sezon hazırlıklarına başlayacak Sarı-Kırmızılı ekip, 15 Ocak'ta yeni stadı Türk Telekom Arena'da Ajax'la hazırlık karşılaşmasına çıkacak. Galatasaray, bu kısa sürede birçok problemle de boğuşmak zorunda kalacak.

Adnan Polat'ı ise şimdiden ligde oynayacakları Sivasspor maçının korkusu sardı. 'Sivasspor bize ters gelen bir takım. Ligin ilk maçında da onlara yenildik. Türk Telekom Arena'da ilk maçımızdan nasıl bir sonuç alacağız. İnşallah galibiyetle ayrılırız.' sözleri bile Polat'ın takıma olan güvensizliğini en güzel şekilde ortaya koyuyor.

Yönetimi bekleyen sorunların en başında yabancı oyuncu transferleri geliyor. Başta Başkan Adnan Polat ve Teknik Direktör Hagi olmak üzere daha ligin ilk yarısı bitmeden takıma en az 4 yabancı oyuncu takviyesi yapılacağı birçok kez açıklandı. Brezilyalı yıldız Elano satıldı, kadro dışı bırakılan Misimoviç yol ayrımında. Kiralık oynayan İnsua da yeniden Liverpool'a dönecek. Ligin ilk yarısı bitmesine rağmen yönetim transferde henüz hiçbir futbolcuyla imza aşamasına gelemedi. Bu kadar çok yabancı oyuncu transferinin kısa sürede nasıl biteceği merakla bekleniyor.

Galatasaray'ın kadrosunda bulundurduğu Lorik Cana, Milan Baros ve Harry Kewell, çeşitli sorunlar yüzünden Sarı-Kırmızılı takıma yeterince faydalı olamıyor. çek golcü Baros, son iki sezondur sakat ve ikinci devrede nasıl bir performans ortaya koyacağı muamma. Kewell rahatsızlığı yüzünden tam kapasiteyle oynayamıyor. Cana, ortaya koyduğu futbolla tam bir hayal kırıklığı yaşatıyor. Bu oyuncuların durumu da yönetimin kafasındaki soru işaretleri olarak duruyor.

YERLİ OYUNCULAR BELİRSİZ, HAGİ STRES ALTINDA

Sarı-Kırmızılı takım, yabancılarda olduğu gibi yerli oyuncularda da kalite sorunu yaşıyor. Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Ali Turan, Musa çağıran, çağlar Birinci, Mehmet Batdal, Serdar Özkan camianın beklentilerine karşılık veremedi. Hagi de birçok maçta bu oyunculara şans vermeyerek takımda istemediğini ortaya koydu. Başkan Polat, 'Galatasaray forması ağırdır. Hakkını vermeyenler devre arasında gidecek.' açıklamasını yaparak birçok oyuncu ile yolların ayrılacağı mesajını verdi. Yerli transferi konusunda da yönetimin ne yaptığını kimse bilmiyor.

Adnan Polat, sezon başında yerli kaleci ile yola devam edeceklerini açıklayarak yabancı file bekçisi için girişimde bulunmamıştı. Ancak ne Rijkaard ne de Hagi bir türlü Ufuk ve Aykut arasında tercih yapamadı. İki oyuncuya da şans veren teknik adamlar, birinci kaleciyi henüz belirleyemedi. Teknik Direktör Rijkaard'ın yerine gelen Hagi için de yönetimde fikir ayrılıkları bulunuyor. Takımın başında ligde 8 maça çıkan Rumen hocanın istatistikleri gelecek için umut vermiyor. Bu süreçte Cim Bom, 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberliğe imza atarak sadece 11 puan toplayabildi. Türk Telekom Arena'da uğranacak birkaç kötü sonucun ardından Hagi'nin de gönderilmesi gündeme gelecek. Sarı-Kırmızılı takımın hocasının bu stres altında ne kadar verimli olabileceği de başka bir soru işareti.
Zaman/Hacı Hasdemir


Geri Dön