11 / 05 / 2024

Türk turistler yurtdışı turlarını tercih ediyor!

Türk turistler yurtdışı turlarını tercih ediyor!

Türkler’in dünyayı gezme merakı arttı. Bu durum, tur operatörlerini de harekete geçirdi. Air France, KLM ve Delta Hava Yolları ile anlaşan Gazella Turizm, ‘sınır ve zaman tanımayan gezginler’ konseptini başlattı.



Türkiye ekonomisinin son yılllarda gösterdiği gelişmeye paralel olarak refah seviyesinin artması Türk vatandaşlarının sadece yurt içi değil yurt  dışında da tatil imkanları yaratmasına neden oldu. Artan bu talebi karşılamak için tur şirketleri de yabancı firmalar ile ortaklık yaparak Türk vatandaşlarını sadece yakın yurt dışı ülkelerine değil aynı zamanda uzak yerlerde tatil yapmalarını ve yılın her dönemi bu imkanı oluşturmak için çaba sarfetmeye itiyor.


Her zaman tatil!


Türk vatandaşlarının son 5 yılda gezme merakının arttığını belirten Gazella Turizm Yurtdışı Genel Müdürü Kaan Şaf “ Ancak uzak coğrafyalara doğru zamanda gitmek ve bunu istedikleri zamanda gerçekleştirmek biraz zor oluyordu. Türkiye’deki tatil dönemleri ile gidilmek istenen ülkelerin sezonunun uygun olmaması bunu zorlaştırıyordu” diye konuştu. Türk turistlerini yılın her döneminde Peru, Küba, Vietnam gibi uzak ülkelere gitmesi fikrini Air France, KLM ve Delta Hava Yolları ile yaptıkları anlaşma ile hayata geçirmeye çalıştıklarını belirten Kaan Şaf talebe cevap vermek için ‘sınır ve zaman tanımayan gezginler’ konseptini yarattıklarını söyledi.


Uygun turlar önemli


Bu işbirliği hakkında bilgi veren Kaan Şaf “Görülmesi gereken uzak bölgelere seyahat için ideal olan zamanı bilerek turlar oluşturup bunu Türk turistlerin hizmetine sunuyoruz” dedi. Avrupa’ya ilgi her zaman Türk turistleri için önemli bir destinasyon olmaya devam ederken uzak bölgelere uygun fiyat ve doğru zamada gitmek isteyen kişilerin sayısı da az değil. Türk vatandaşlarının dünyaya ilgisinin artması o bölgeleri gidip görme isteğini doğurduğunu söyleyen Şaf “Artık Türkler uzak bölgelere gitmek istiyor. Önemli olan onlara istediği dönemde uygun yerleri önerebilecek turları oluşturmak”dedi.


Birol Keleş-Star


Geri Dön