02 / 05 / 2024

Türk Ytong Anıtkabir'e bisiklet turu düzenliyor!

Türk Ytong Anıtkabir'e bisiklet turu düzenliyor!

Yapı malzemesi sektörünün öncü ve lider kuruluşu Türk Ytong, 50. kuruluş yılı şerefine “İstanbul’dan Anıtkabir’e Atatürk'e Saygı Bisiklet Turu” düzenliyor....




Türk Ytong’un 50. yıl şerefine 2 Mayıs Perşembe sabahı İstanbul Pendik Ytong Fabrikası’ndan yola çıkan 12 kişilik bisiklet takımı, 4 Mayıs’ta Anıtkabir’e varacak. Sporcuların, Anıtkabir’de Ytong Yönetim Kurulu Üyeleri ve Çukuryurt Türk Ytong Okulu öğrencileriyle buluşmasının ardından bir tören düzenlenecek. Kafilenin birlikte Atatürk’ün naaşına çelenk koyması ve İstanbul’dan getirilen toprağın Anıtkabir bahçesine bırakılmasıyla tören sona erecek. 


Türk Ytong, 50. kuruluş yılı şerefine çok anlamlı bir etkinlik düzenliyor. Ytong, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yaklaşırken “İstanbul’dan Anıtkabir’e Atatürk'e Saygı Bisiklet Turu” adlı bir etkinlik gerçekleştiriyor. 


Bu anlamlı etkinlik için Ytong’un sponsor olduğu Atilla Bisiklet Takımı’ndan 12 kişilik bir bisiklet takımı, 2 Mayıs sabahı İstanbul Ytong Pendik Fabrikası’nda yapılan törenin ardından yola çıktı. Sporcular fabrika bahçesinden aldıkları toprağı, 4 Mayıs günü yapılacak bir törenle Ankara’da Anıtkabir’in bahçesine bırakacaklar.


Bisiklet takımı, Anıtkabir’de Ytong Yönetim Kurulu Üyeleri ve Çukuryurt Türk Ytong İlköğretim Okulu öğrencileriyle buluşacak. Kafilenin Atatürk’ün naaşına çelenk bırakması ve Türk Ytong Sanayi A.Ş. Onursal Başkan Bülent Demiren’in şeref defterini imzalamasının ardından tören sona erecek. Kafile daha sonra toprak bırakma törenini gerçekleştirecek.


Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en köklü kuruluşlarından biri olan Ytong, 50. kuruluş yılında “İstanbul’dan Anıtkabir’e Atatürk'e Saygı Bisiklet Turu” ile Atatürk’ün huzuruna çıkacak olmanın gururunu yaşıyor. 




Geri Dön