29 / 04 / 2024

Türk Ytong tüm faaliyetlerini çevreyle uyum içerisinde gerçekleştiriyor!

Türk Ytong tüm faaliyetlerini çevreyle uyum içerisinde gerçekleştiriyor!

Büyük önem taşıyan özellikleri bir arada sunan Ytong, tüm faaliyetlerini çevreyle uyum içerisinde gerçekleştiriyor.



Türk Ytong, faaliyetlerini çevreyle uyum içerisinde gerçekleştiren örnek bir kuruluş

 

Türk Ytong, 2013 yılında 50. kuruluş yıldönümünü kutlarken, yapı malzemesi sektörünün lider ve çevreci kuruluşu olarak da dikkat çekiyor. Türkiye’nin ilk “Çevresel Ürün Deklarasyonu - EPD”ye sahip markası olan Ytong, çevre dostu yapılaşma için fark yaratıyor.

 

Türk inşaat sektörüne 50 yıldır yön veren, yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong, birçok önemli özelliğinin yanı sıra çevreci bir malzeme olarak da fark yaratıyor. Isı yalıtımı, depreme dayanıklılık, yangın güvenliği, hafiflik ve kolay işlenebilirlik gibi büyük önem taşıyan özellikleri bir arada sunan Ytong, tüm faaliyetlerini çevreyle uyum içerisinde gerçekleştiriyor.

 

Ytong malzemesinin çevreci özelliği, içerdiği hammaddelerden ve üretim teknolojisinden kaynaklanıyor. Kuvarsit, çimento, kireç ve suyun karışımından elde edilen Ytong’un, toprak varlığına herhangi bir tehdidi bulunmuyor. Ytong tüm dünyada, her aşamada çevreye karşı hassas ve bilinçle yaklaşan bir inşaat malzemesi olarak tanınıyor. Hammadde kazanımından inşaat malzemesi üretimine, malzemenin işlenmesinden yapı ömrüne katkısına ve yıkılan bir binanın tasfiyesine kadar tüm detaylar düşünülerek tasarlanan Ytong, inovatif bir ürün olarak yapılara değer katıyor.

 

Türk Ytong, 2011 yılında çevre konusunda çok değerli bir belgeye de sahip oldu. Üretilen malzemelerin çevresel etkilerini detaylı olarak ortaya koyan ve dünyaca kabul edilen bir beyanname olan Çevresel Ürün Deklarasyonu’na (Enviromental Product Declaration - EPD) Türkiye’de sahip olan ilk kuruluş olan Ytong, bu nedenle sertifika adayı yeşil bina projelerinin vazgeçilmez malzemelerinden biri olarak gösteriliyor.

 

Diğer taraftan ısı yalıtımı sağlayan Ytong ile yapılan konutlarda, 50 yıl boyunca 10 milyar doları aşkın bir enerji tasarrufu sağlandı. Yeni geliştirdiği “Isı Yalıtım Plağı” ile enerji verimliliği konularında tüm beklentileri karşılayan Ytong, her açıdan sürdürülebilir geleceğe katkıda bulunuyor.

 

Isı yalıtımına sahip, çevre dostu ürünleriyle YTONG, tasarımcı, yapımcı ve tüketicileri çevreyi koruyan ve sürdürülebilir tercihler yapmaya, enerji ve kaynakları korumaya destek olmaya davet ediyor.

 

 


Geri Dön