Eğitim

Türkan Saylan Yurdu inşaatı tamamlandı

Karşıyaka Belediyesi, kırsal kesimde yaşayan ve çocuklarını okutmak isteyen aileler için Zübeyde Hanım Mahallesi'nde 104 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdunun inşaatı tamamladı

Türkan Saylan Kız Öğrenci Yurdu adının verildiği yurtta Atatürkçü gençlerin öğrenim imkanına kavuşmasını istediklerini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Ülkemizde kızlarını okutmak istemesine rağmen maddi imkansızlıklar çeken çok fazla vatandaşımız var. Ancak ülkemizdeki öğrenci yurtları kapasitesi yetersiz olduğu için pek çok çocuğumuz okuyamıyor. Biz de belediye olarak bu açığın kapanmasına destek olmak için bu yurdu yaptık. İkincisi de yolda" dedi.

Zübeyde Hanım Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve 5 katlı olan yurdun içlerinde banyo ve tuvaletlerin bulunduğu iki kişilik odalardan oluştuğunu kaydeden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, her katta çalışma odasının olduğunu ve yurtta kafeteryadan çamaşır yıkama bölümlerine, kitaplıktan dinlenme odalarına kadar pekçok konforun düşünüldüğünü vurguladı.
Yeni Asır