Genel

Turkcell'den İzmir'e 400 milyonluk yatırım!

Turkcell, İstanbul dışındaki dokuzuncu ve son toplantısını İzmir'de gerçekleştirdi. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, müşteri sayılarının 9 ülkede 69.5 milyonu aştığını belirterek, "Turkcell bu yolculuğa 3 kişiyle başladı" dedi


Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell Grubu olarak İzmir'e son 5 yılda yaptıkları yatırım rakamını açıkladı


Turkcell, 20'inci yıl kutlamaları çerçevesinde İstanbul dışındaki dokuzuncu ve son toplantısını İzmir'de gerçekleştirdi. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, müşteri sayılarının 9 ülkede 69.5 milyonu aştığını belirterek, "Turkcell bu yolculuğa 3 kişiyle başladı. Bugün yaklaşık 15 bin çalışanıyla büyük bir takım. Turkcell Grubu olarak İzmir'e son 5 yılda 400 milyon TL'lik alt yapı yatırımı yaptığımızı belirtmek isterim. Tüm müşterilerimize ve bu 20 yıllık başarı öyküsünde emeği geçen tüm çalışanlarımıza Turkcell adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.


2 bin kişilik istihdam

İzmir'de 2 bin kişiye istihdam sağladıklarını sözlerine ekleyen Ciliv, "Turkcell'in çağrı merkezi Turkcell Global Bilgi, İzmir ekonomisine yıllık 75 milyon TL ekonomik katkı sağlıyor. Türkiye'de çağrı merkezi sektörüne evden çalışma modelini kazandıran ve böylece özellikle kadınlar ile engeliler için alternatif iş imkanı yaratan Turkcell Global Bilgi'nin İzmir'de evden hizmet veren 131 çalışanı bulunuyor. İzmir'in girişimci kadınları hayallerini gerçekleştiriyor" dedi. 

Turkcell'in 2012 yılında ekonomik üretime başlamak isteyen dar gelirli kadınlar için Türkiye İsrafı Önleme Vakfı işbirliğiyle Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın himayesinde hayata geçirdiği "Ekonomiye Kadın Gücü" projesinin de başarıyla sürdüğünü söyleyen Ciliv, "İzmir'de projeden destek alan 403 girişimci kadın var ve bugüne kadar kullanılan kredi miktarı da 2 milyon 594 bin 927 lira" diye konuştu. 




Yeni Asır