Sektörel

Turkey Expo by Qatar 2019 yarın başlıyor!

Türk firmalarını Katarlı yatırımcılarla bir araya getirecek "Turkey Expo by Qatar" fuarı 120'den fazla Türk şirketin katılımıyla yarın Doha'da başlıyor.

Türk firmaların Katarlı yatırımcılarla buluşturacak Körfez'in en büyük fuarlarından "Turkey Expo by Qatar" çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 120'den fazla Türk şirketini bir araya getirecek. Fuar, yarın Katar'da başlayacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, "Expo Turkey by Qatar" adıyla organize edilen ancak bu yıl adı "Turkey Expo by Qatar" olarak değiştirilen fuarın üçüncüsü gerçekleşiyor. 16-18 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek  fuara teknoloji, gayrimenkul, inşaat, gıda, sağlık turizmi, tekstil, mobilya ve dekorasyon alanında çok sayıda şirket katılım sağlayacak.

Türkiye ile Katar arasındaki ticari ilişkilerin en üst seviyeye çıkarılması için hayata geçirilecek fuarın yeni girişimcilere ve yatırımcılara da ufuk açması planlanıyor. 

Türk şirketlerini Körfez ülkeleriyle tanıştıran en büyük fuar olduğunu ve Türk iş adamlarının Katarlı yatırımcılarla buluşması için iyi bir fırsat sunduğunu söyleyen fuarın organizatörlerinden Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, fuarda Katar hükümetinin de destekleriyle toplam 60 milyar dolar fona sahip Katarlı şirketlerin bulunduğunu programın iki ülkeden bakanların ve yetkililerin katılımıyla açılacağını söyledi. 

Fuarın, iki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sunun projelerden biri olduğunu söyleyen Kurt, bu senekinin ise ileri teknoloji, programlama ve bilgi teknolojisi alanlarında uzmanlaşmış katılımcı firma sayısının artmasından dolayı da önemli olduklarını anlattı.

Fuarda gayrimenkul alanında seçkin firmaların bulunacağını söyleyen Kurt, bu şirketlerin Körfez bölgesinin ve özellikle Katarlıların ilgisini çekmesini beklediğini kaydetti. Çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Türk firmalarının, Türkiye'nin ve yatırım olanaklarının tanıtılmasına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Kurt, bu yılki fuarda, geçen sene PTT ve Katar Posta Teşkilatının iş birliğiyle hizmete açılan e-ticaret sitesinin de bulunacağının altını çizdi.