Altın & Gümüş

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tüm merkez bankaların içinde en çok altın alan ikinci banka oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının şubat ayında 22 ton altın aldığı öğrenildi. Dünya Altın Konseyinden edinilen bilgilere göre, şubat ayında en çok altın satın alan ikinci merkez bankası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) olarak kayıtlara geçti.Yılbaşından bugüne kadar merkez bankalarının toplam net alımlarının 125 ton seviyesine eriştiği öğrenildi

Yayımlanan rapora göre, global altın rezervlerine şubat ayında 52 ton daha ilave edildiği ifade edilirken, merkez bankalarının rezervlerini 11 aydır yükseldiği paylaşıldı. Yılbaşından bugüne kadar merkez bankalarının toplam net alımlarının 125 ton seviyesine eriştiği öğrenildi.

EN BÜYÜK ALICI ÇİN MERKEZ BANKASI

Şubatın en büyük alıcısı ise 25 ton alımla Çin Merkez Bankası olarak kayıtlara geçti.

TCMB, şubat ayında 15 aydır peş peşe altın alımı yaparak rezervlerine 22 ton daha ilave etti. Rapora göre Merkez Bankasının elinde son alımlar ile beraber ulusal rezervinin yüzde 33'üne denk gelen 587 ton altın rezervi bulunuyor.

Ayrıca Özbekistan Merkez Bankası 8 ton, Singapur 7 ton ve Hindistan Merkez Bankası 3 ton altın alırken, Kazakistan Ulusal Bankası, 13 ton net satış ile tek net satıcı oldu.

İşte detaylar...

ALTINDA ASIL REKOR HAZİRAN AYINDAN SONRA

Öte yandan, altın fiyatlarındaki yükselişle birlikte altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde ne olacağını merak ediliyor. İnsanların kafalarındaki soru işaretlerine cevap verecek açıklama Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten geldi. Altın fiyatlarındaki her düşüşün alım fırsatı olduğunu ifade eden Finans Ekonomisti Memiş, haziranı işaret etti.

Yatırımcılara “Altını bozdurmak için acele etmeyin” diyen İslam Memiş, “Yükselişler hızlı bir biçimde hazirandan sonra sürecek. Artık altın fiyatları için yeni normal 1400-1500 lira bandı olacak” şeklinde konuştu.

2023’ün ilk çeyreğini artışla kapatan altın fiyatları, nisanın ilk haftasında yeni rekor denemesi yaparken, altının ons fiyatı 2 bin 25 dolar, gram fiyatı ekranlarda 1252 TL, Kapalıçarşı ve bankalarda ise 1283 TL’ye arttı. Gümüşün ons fiyatı 24,90 dolar, gram fiyatı ekranlarda 15,35 TL, Kapalıçarşı ve bankalarda 16,00 liraya kadar çıktı.

Sonunda bu da oldu! İstanbul’da tek oda için 8.500 TL kira istiyor! Duyanın ağzı açık kaldı!

Çanakkale’de petrol arama çalışmaları başlıyor! Ruhsat verildi!

Uzmanlardan kira fiyatlarına ilişkin dikkat çeken uyarı: “Kiralar böyle düşmez”