30 / 04 / 2024

Türkiye 'de konut kredisi hacmimde büyüme arttı!

Türkiye 'de konut kredisi hacmimde büyüme arttı!

Karşılaştırma sitesi Enuygun.com"un analizine göre, Türkiye"de konut kredisi hacminin yarısı İstanbul ve Ankara"da toplanırken, 80 ilde bir önceki yıla oranla hacim arttı  



 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verileri ile derlenmiş analize göre, Eylül 2010 itibariyle Türkiye"de 55 milyar liraya ulaşan konut kredisi hacmi bulunuyor. Konut kredisi hacmi İstanbul"da 20 milyar liraya, VAnkara"da 7,6 milyar liraya, İzmir"de ise 4 milyar liraya ulaştı.

1 ile 2 milyar lira arasındaki hacim ile bu illeri sırasıyla Antalya, Bursa, Kocaeli,  Adana  ve Mersin takip ediyor. Diğer illerdeki konut kredisi hacmiise 1 milyar liranın altında seyrediyor ve 13 milyon lira ile 750 milyon lira arasında değişiyor. Eylül 2010 itibariyle Türkiye"de konut kredisi hacmi bir önceki yıla göre yüzde 32 büyüdü.

Analize göre, Türkiye"de konut kredisi hacminin yüzde 71"i 8 büyük iltarafından oluşturuluyor. İstanbul yüzde 36,3 ile hacimde en önemli paya sahip iken, yüzde 13,8 ile  Ankara  ikinci sırada yer alıyor. İstanbul ve Ankara"daki konut kredisi hacmi, sektör toplamının yarısını oluşturuyor.

Enuygun.com Başanalisti Betül Sungurlu, yaptığı değerlendirmede, 2010 Eylül itibariyle bir önceki yıla göre 81 ilin kullandığı konut kredilerinin kendi içindeki büyümesine bakıldığında Muğla (yüzde 7) hariç bütün illerin büyümesinin yüzde 20"nin üzerinde gerçekleştiğini bildirdi.

Sungurlu, 8 büyük il arasında yüzde 49 büyüme ile Adana"nın ilk, Bursa"nın yüzde 43 büyüme ile ikinci, Kocaeli"nin ise yüzde 40 büyüme ile üçüncü sırada yer aldığını belirterek, 'Aynı dönemde İstanbul"daki konut kredisi hacim artışı ise yüzde 23, Ankara"da yüzde 37, İzmir"de de yüzde 29 olarak gerçekleşti.

Konut kredilerindeki düşük faiz oranlarından her ilde bir miktar faydalanma olduğunu görmek sevindirici. 2011 yılında da büyümenin devam edeceğini düşünüyoruz' ifadesini kullandı.
AA

Basında yer alan diğer haberler:

Konut kredileri   vites büyüttü
Karşılaştırma sitesi enuygun.com"un analizine göre, Eylül 2010   tarihi itibariyle bir önceki yıla göre konut kredisi hacm i Muğla hariç Türkiye"nin her   tarafında yüzde 20"nin üzerinde   artış gösterdi.

Karş ılaştırma sitesi enuygun.com"un gerçekleştirdiği analize göre, Türkiye"de konut kredisi hacminin yarısı İstanbul ve Ankara"da   toplanırken, 80 ilde bir önceki yıla oranla hacim arttı.   BDDK   verileri ne göre Eylül 2010 "da 55 milyar   TL"ye ulaşan konut kredisi nin 20 milyar   TL"sini İstanbul, 7.6 milyar   TL"sini Ankara"da   ve 4 milyar   TL"sini ise  İzmir  kullandı.
Bir önceki yıla göre yüzde 32 büyü yen konut kredisinin yüzde 71"i 8 büyük il tarafından oluşturuluyor. İstanbul yüzde 36 .3 ile hacimde en önemli paya sahip iken, yüzde 13 .8 ile Ankara ikinci sırada yer alıyor. İstanbul ve Ankara"daki   konut kredisi hacmi, sektör toplamının yarısını oluşturuyor.

 


Geri Dön