29 / 04 / 2024

Türkiye, dünyada turizm gelirini en çok artıran üçüncü ülke!

Türkiye, dünyada turizm gelirini en çok artıran üçüncü ülke!

Merkezi Madrid'de olan Dünya Turizm Örgütünün (DTÖ) 2013'ün ilk 8 aylık raporuna göre Türkiye, Tayland ve Hong Kong'un ardından dünyada turizm gelirini en fazla artıran üçüncü ülke olarak gösterildi...



DTÖ'nün açıkladığı 2013 Ocak-Ağustos dönemindeki barometrede, geçen yılın aynı dönemine oranla turizm gelirini en fazla artıran ülkeler şu şekilde sıralandı: Tayland (yüzde 27), Hong Kong (yüzde 25), Türkiye (yüzde 22), Japonya (yüzde 19), İngiltere (yüzde 18), Yunansitan (yüzde 15), Hindistan (yüzde 14), Malezya (yüzde 12) ve ABD (yüzde 11).


DTÖ ayrıca, Avrupa, Asya, Pasifik ve Ortadoğu'dan gelen iyi rakamların sayesinde 2013'ün ilk 8 ayında dünyada turist sayısının bir yıl öncesine oranla yüzde 5 arttığını ve 747 milyon olduğunu açıkladı. Geçen haziranda dünyadaki turist sayısının ilk kez 100 milyonu aştığına da vurgu yapıldı. Dünyanın en fazla turist çeken kıtası Avrupa'da turist sayısının yüzde 5 arttığı belirtildi.


Açıklanan barometreyle ilgili değerlendirme yapan DTÖ Genel Sekreteri Taleb Rifai, ''Dünya ekonomisindeki büyüme yavaş olsa da uluslararası turizm sonuçları dünya bölgelerinin büyük çoğunluğunda ortalamanın üzerinde olup, yerel ekonomiler ve istihdam için hayati bir fırsat yaratıyor. Özellikle işsizliğin endişe konusu olduğu Avrupa'da turizm sektörü, istihdam ve gelir yaratmakta önemli bir yer tutuyor'' dedi.


AA


Geri Dön