30 / 04 / 2024

Türkiye Dünya'nın GRC üretim merkezi olacak!

Türkiye Dünya'nın GRC üretim merkezi olacak!

GRC sektörünün liderlerinden Fibrobeton, Düzce'deki yeni yatırımıyla Türkiye'ye Dünya'nın tek çatı altındaki en büyük ve en ileri teknolojiye sahip entegre üretim tesisini kazandırıyor.  Fibrobeton, kendi geliştirdiği ve dünyaya sattığı teknolojisiyle tan



GRC (Fiber Takviyeli Beton) sektörünün liderlerinden Fibrobeton, Düzce'deki yeni yatırımıyla Türkiye'ye Dünya'nın tek çatı altındaki en büyük ve en ileri teknolojiye sahip entegre üretim tesisini kazandırıyor. %100 Türk sermayeli bir şirket olan Fibrobeton, patentli inovatif ürünleri ve kendi geliştirdiği ve dünyaya sattığı teknolojisiyle tanınıyor

Yılda 600 bin m2'lik kapasiteyi hedefleyen Fibrobeton, Kasım 2009'da temelini attığı yeni fabrikasını 15 ayda üretime geçirdi. Toplam alanı 127 bin m2'lik olan tesis, Düzce'de, D-100 Karayolu üzerinde yer alıyor. Planlanan 50 bin m2'lik kapalı alanın ilk fazı olan 22 bin m2'si tamamlanan yatırım, deneme çalışmalarının ardından Mart ayında üretime başladı. 3 yıl içinde kademeli olarak devreye girecek yeni fazlanyla kapalı alanı 50 bin m2'ye tamamlanacak fabrikanın üretim kapasitesi yılda 600 bin m2'ye ulaşacak.

Üretimde tam entegrasyon
Halen hiçbir GRC tesisinde bulunmayan ileri teknolojideki makinelerle donatılmış olan Flbrobeton-Düzce tamamen entegre bir üretim tesisi. Proje çizimleriyle başlayan üretim zinciıİnde, başlangıçta talebe göre verilen talimatlarla ürünler son uçtan; çelik karkaslı, dekoratif, ısı yalıtımlı, şeffaf ya da ışıldayan ürün çeşitleri olarak ve de yanmaz;'depreme dayanıklı, Fibrobeton -Multiförm® teknolojili özellikleriyle istenilen ebatta, renkte, görünümde ve tekstürde tamamlanmış halde çıkıyor.

Türkiye'den Dünya'nın diğer ucuna GRC köprüsü

Fibrobeton'nun 24 yılda 20 den fazla ülkede 2500'ü aşkın projede 3.500'ün üstünde binanın cephesinde imzası bulunuyor. Bugüne kadar ağırlıklı olarak yakın coğrafyamızda bulunan Türki Cumhuriyetle-ı İne, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (İlkelerine yapılan dışsatımlar artık limitsiz olacak. Fibrobeton Düzce Tesisleriyle dünyanın en büyük üretim kapasitesine ulaşacak olan Fibrobeton, artık Johannesburg'tan Oslo'ya, Yeni Delhi'den Ottowa'ya kadar tüm coğrafyada ürünlerini ve teknolojisini pazarlayacak.

2023 vizyonuyla hep daha ileriye

1987 yılında kurulan Fibrobeton, o yıllarda ülkemizde tanınmayan bir yapı malzemesi olan GRC üretiminde çıktığı yolda 24 yılın sonunda Türkiye'yi dünyanın üretim merkezi haline getirdi. Başlangıçta GRC ürünlerini "Türk Yapı Sektörifne tanıtarak ülkemizde yeni bir sanayi kolunun oluşmasına öncülük etti. Böylece Türkiye pazarında inovasyonla var olan Fibrobeton, 24 yıl boyunca inovatif ürünleri ve hizmetleriyle sektörde fark yaratan lider firma oldu. 24 yıllık bu yolculukta bugün Dünya'nın en büyük tesislerini kuran Fibrobeton, 2023 vizyonuyla dünya zirvesindeki yolculuğunu hep daha ileri giderek sürdürmeye kararlı.


Geri Dön