29 / 04 / 2024

'Türkiye gaz fiyatlarını belirleyen ülke olabilir'

'Türkiye gaz fiyatlarını belirleyen ülke olabilir'

Putin'in "Türkiye'de gaz merkezi kurabiliriz" açıklamasının yankıları sürüyor. Türkiye ve Rusya tarafı çalışma yapılması için talimat verirken, AB konuyla ilgili bir değerlendirme yapmaktan kaçındı. Öneri iş dünyasında ise fırsat olarak görüldü. İşte konuyla ilgili son gelişmeler



Putin'in Türkiye'de gaz merekezi kurulabilir açıklamasının yankıları sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyu RUsya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ele aldıklarını açıklarken, AB yetkilileri ise RUs gazını bir an önce en aza indirmeyi hedeflediklerini söyledi ve Türkiye'ye gaz merkezi kurulması ile ilgili tartışma hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Putin'in önerisi iş dünyasında ise memnuniyetle karşılandı. MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, Putin’in ‘gaz merkezi’ önerisini ‘fırsat’ olarak değerlendirdi ve Türkiye'nin dünyadaki gaz fiyatlarının belirlendiği bir ülke haline gelebileceğini söyledi. Asmalı Putin'in Türkiye'de bir gaz merkezi kurulabileceği yönündeki açıklamalarını değerlendirerek, Türkiye'nin "tahıl koridoru" olduğu gibi enerji koridoru haline de gelebileceğini belirterek, böyle bir adımın atılmasının Türkiye'ye gaz fiyatlarını belirleyen ülke haline getireceğini ileri sürdü. Türkiye'nin TANAP'dan 2 milyar doların üzerinde gelir sağladığını belirten Asmalı, Türk akım'ın yanına yeni hatların gelmesinin Türkiye'yi enerji koridoru haline getireceğini söyledi.

"63 milyar metreküp gaz taşınabilir"

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön