Sektörel

Türkiye gelişen 3. uygun gayrimenkul yatırım yeri seçildi!

Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması, 2013’ün birinci çeyreğinde istihdam beklentisinde hız kesen Türkiye’nin 2013 ikinci çeyrek itibarıyla hareketli ve aktif bir işe alım pazarına yöneleceğini gösteriyor...

ManpowerGroup tarafından tüm dünya ile eş zamanlı yayınlanan 2013 yılı ikinci çeyrek Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması, 42 ülkeden 66.000’in üzerinde işe alım yöneticisinin katılımıyla yapıldı. Verilere göre, önümüzdeki çeyrek istihdam öngörüleri araştırması için görüşülen Türkiye’den 1.000 işverenin yüzde 37’si istihdam sayılarında artış, yüzde 9’u ise düşüş öngörüsünü dile getiriyor. Yüzde 54’ü ise istihdam sayılarında herhangi bir değişiklik olmayacağını tahmin ediyor ve Türkiye’nin Net İstihdam Görünümü yüzde +%28’i işaret ediyor. 


Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Manpower Türkiye Genel Müdürü Reha Hatipoğlu: “Geçtiğimiz çeyrek +%10 olarak belirtilen Net İstihdam Görünümü oranı, Türkiye’nin Manpower anketine katılmaya başladığı 2011 yılından bu yana, yani 9 çeyrekteki en düşük istihdam beklentisiydi. 2013’ün ikinci çeyreğinde bu tablonun ciddi bir ivme kazanarak yüzde 18 puanlık bir artışla ve işveren güven endeksindeki yükselmeyle karşımıza çıktığını görüyoruz.  Manpower’ın yeni anketi Türkiye’deki 5 bölgenin 4’ünde ve 11 sektörün tamamında işverenlerin yeni işe alım açısından çift haneli büyüme rakamları beklediğini gözler önüne seriyor. Kısacası, durgun ve ciddi güç kaybeden birinci çeyreğin ardından Türkiye dünyadaki en güçlü ve en hareketli iş gücü pazarlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.”


http://investor.manpowergroup.com/investors/alerts.cfm adresi üzerinden online kayıt formunu doldurabilirler.