Sektörel

Türkiye Halk Bankası 4 milyar TL kira sertifikası ihraç edecek!

Türkiye Halk Bankası 4 milyar TL nominal tutara kadar kira sertifikası ihraç edilmesine ilişkin ihraç tavanı onayı için SPK'ya başvuruda bulundu.

Türkiye Halk Bankası, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kira sertifikası ihracına yönelik SPK'ya başvuru yapılması hakkında açıklama yaptı.

4 milyar TL nominal tutara kadar, yurtiçinde çeşitli vadelerde halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara kira sertifikası ihraç edilmesine ilişkin ihraç tavanı onayı için SPK'ya başvuruda bulundu.

Türkiye Halk Bankası'nın KAP açıklaması: 
İlgi: 23.05.2018 tarihli özel durum açıklamamız.

Bankamız Yönetim Kurulu tarafından kira sertifikası ihraç programı kapsamında Halk Varlık Kiralama Anonim Şirketi'nin "İhraççı Varlık Kiralama Şirketi" olarak yetkilendirilerek, çeşitli vadelerde halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara, 4 Milyar Türk Lirası nominal tutara kadar, Türk Lirası cinsinden satılmak üzere yurt içinde gerçekleştirilmesi planlanan kira sertifikaları ihraçları ile ilgili tüm hususlar için Genel Müdürlük Makamı ve Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı'nın yetkili kılınmasına karar verildiği daha önce duyurulmuştu.

Alınan yetki doğrultusunda; 4 milyar TL nominal tutara kadar, yurtiçinde çeşitli vadelerde halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara kira sertifikası ihraç edilmesine ilişkin ihraç tavanı onayı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştur.