27 / 04 / 2024

Türkiye Hazır Beton Birliği çevre yarışması düzenliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği çevre yarışması düzenliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 4. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri Yarışması'nı 2012 yılında düzenleyecek. THBB, 23 yıldan bu yana Türkiyede standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için uğraş veriyor



Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından, "4. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri Yarışması"nı 2012 yılında düzenleyecek. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Türkiyede standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 23 yıldır
 çalışan Birliğin, üyesi olan beton üreticilerinin yalnızca teknik açıdan değil, çevre ve işçi güvenliği açısından da teşvik edilip geliştirilmesi için uğraş verdiği vurgulandı.

Bu amaçla, Birliğin geleneksel hale gelen yarışmasının dördüncüsünün 2012 yılında gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığı, yarışmaya katılan hazır beton tesislerinden hazırlanan soru listesine göre en yüksek puan alan 10 tesise "yeşil nokta çevre ödülü" verileceği, bu ödülü alan tesislerden seçilecek 3 tesisin ise Türkiyeyi Avrupa Hazır Beton Birliği 2012 Hazır Beton Kongresinde temsil edeceği bildirildi.

Yarışmaya THBB üyesi firmaların hazır beton tesisleri katılabilecekken, firmaların tesislerle ilgili istenilen belgelerle birlikte en geç 31 Ocak 2012 tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor. Bir firma, en fazla 4 tesis ile yarışmaya katılabilecek. Bir önceki yarışmada yeşil nokta çevre ödülünü alan 3 tesis yarışmaya katılamayacak.

Denetim ekipleri, yarışmaya katılan tesisleri 2012 Şubat-Nisan ayları arasında ziyaret edecek ve incelemelerde bulunacak. Denetimler, çevre denetim listesinde bulunan kriterlere göre yapılacak.

Yarışmaya katılan hazır beton tesislerinin sadece temizliği, estetik görünümü ve yeşillendirilmiş olması göz önünde bulundurulmayacak. THBB Çevre Denetim Listesinde yer alan hava kalitesinin korunması, gürültü, atık su kontrolü, akaryakıt, yağ ve kimyasal madde yönetimi, katı atık yönetimi ve trafik yönetimi gibi ayrıntılı çevre kontrolü unsurları denetimlerde dikkate alınacak. Hazırlanan raporlar, THBB Çevre Komitesi tarafından değerlendirilerek kazanan tesisler belirlenecek.
AA


Geri Dön