23 / 12 / 2024

Türkiye Hazır Beton Birliği: Orta hasarlı binalarda ikamet devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği: Orta hasarlı binalarda ikamet devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği; yaralarını sarmaya çalışan Düzce'de, hala orta hasarlı binalarda ikametin devam ettiğine dikkat çekiyor. Birlik; binaların yeniden inşasında THBB'nin denetlediği kaliteli hazır betonun kullanılması gerektiğini vurguluyor.




Yeni deprem faciaları olmasın Düzcenin kaderinin 30 saniyede yeniden şekillendiği, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlerce insanın yaralanmasına, binlercesinin ise evsiz barksız kalmasına yol açan depremin üzerinden tam 15 yıl geçti. Türkiye Hazır Beton Birliği; yaralarını sarmaya çalışan Düzce'de, hala orta hasarlı binalarda ikametin devam ettiğine dikkat çekiyor. Birlik; binaların yeniden inşasında THBB'nin denetlediği kaliteli hazır betonun kullanılması gerektiğini vurguluyor. 

Düzce ve Van depremlerinde hasar gören yapılardan elde edilen sonuçlar; kullanılan malzemelerin başta beton olmak üzere standardlara uygun olarak üretilmediğini gösterdi. 

12 Kasım 1999'da binlerce insanın hayatının bir anda değişmesine yol açan Düzce depreminin yıldönümünde açıklama yapan Türkiye Hazır Beton Birliği; depremden korkmak yerine, depremden koruyan dayanıklı binalar yapılması gerektiği gerçeğini bir kez daha hatırlatıyor. Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için "Kaliteli Beton Kullanımı" misyonu ile hareket 2den THBB bu kez: Düzce'de ikamet 2dilen hasarlı binalara dikkat çekti. 

12 Kasım depremi sonrası il genelinde çok sayıda ağır ve orta hasarlı bina oluştuğuna vurgu yapan THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, "Aradan geçen 15 yıl sonunda tespitlere göre Düzce'de bin 238 orta hasarlı bina bulunuyor. Bu binaların biran önce yeniden inşasına başlanması gerektiği tüm otoriteler tarafından da telaffuz ediliyor. Türkiye'de sağlam ve sağlıklı kentleşme yolunda önemli adımlar atan THBB olarak, depreme dayanıklı yapılar için tüm malzemelerde olduğu gibi hazır betonun da üretim sürecinin tamamını kapsayacak şekilde denetlenmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Bu binaların yeniden inşasında THBB üyelerinin ürettiği KGS belgeli kaliteli hazır betonun kullanılması büyük önem teşkil ediyor" dedi. 

Bu süreçte özellikle Kentsel Dönüşüm ile Türkiye'de önemli gelişmeler kaydedildiğini hatırlatan THBB Başkanı Yavuz İşık, "Türkiye nüfusunun yüzde 95'i deprem bölgelerinde yaşıyor. Nerede ne zaman kaç büyüklüğünde deprem olacağını bilemeyiz ama dayanıklı ve sağlam yapılar üretebiliriz. Türkiye, kentsel dönüşüm ile depreme karşı güvenli ve sağlıklı yapılaşmada önemli bir adım atıyor. Bundan sonra yaptığımız binaları sağlam ve güvenli yapalım ki 1999 depremi gibi bir acıyı bir daha yaşamayalım. Bunun için de ülkemiz genelinde bu teknik standartlara sahip betonlar üretilsin ve tüketilsin diye çalışıyoruz. Türkiye Hazır Beton Birliği üyelerinin ürettiği. Kalite Güvence Sistemi Belgeli hazır betonlarla inşa edilen yapılarımız ile sağlıklı kentleşme yolunda ilerliyoruz. Avrupa standartlarında üretimin sembolü olan KGS belgeli betonlar ile inşa edilen her yapı. depreme ve dış etkilere karşı dayanıklı ve güvenilir oluyor. İnşaat süreçlerinin her aşamasında denetimin öneminibiliyoruz veya vurguluyoruz da yazabiliriz. . Bu nedenle biz de üyelerimizi sürekli olarak denetlemekteyiz" dedi. 



Mersin Haberci


Geri Dön