29 / 04 / 2024

Türkiye Hazır Beton Birliği Türkiye'nin deprem karnesini açıkladı!

 Türkiye Hazır Beton Birliği Türkiye'nin deprem karnesini açıkladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği Türkiye'nin deprem karnesini açıkladı. THBB'ye göre; depreme karşı dayanıklı yapılaşmada alınacak çok yol olsa da önemli gelişmeler kaydedildiği de gözardı edilmemeli.




Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB),Türkiye'nin deprem karnesini açıkladı. THBB'ye göre; depreme hazırlığın ilk ve asıl hayati adımını oluşturan depreme karşı dayanıklı yapılaşmada alınacak çok yol olsa da önemli gelişmeler kaydedildiği de gözardı edilmemeli. 


Türkiye Hazır Beton Birliği, kaliteli yapılaşma bilincini aşılamak, hayat kurtarmak ve 'deprem" ile yaşamayı öğretmek için çalışmalarına devam ediyor. Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için "Kaliteli Beton Kullanımı" misyonu ile hareket eden THBB, depremden korkmak yerine, depremden koruyan dayanıklı binalar yapılması gerektiği gerçeğini bir kez daha hatırlatıyor. Depreme dayanıklı yapıları inşa etmenin yolu ise Deprem Yönetmeliği'ne uygun projelerin, doğru malzemeler ile standartlar doğrultusunda uygulanmasından geçiyor. 

Türkiye'de sağlam ve sağlıklı kentleşme yolunda önemli adımlar atan THBB, depreme dayanıklı yapılar için tüm malzemelerde olduğu gibi hazır betonun da üretim sürecinin tamamını kapsayacak şekilde denetlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu süreçte özellikle Kentsel Dönüşüm ile Türkiye'de önemli gelişmeler kaydedildiğini hatırlatan THBB, "güvenilir üretici", "bilinçli tüketici" vurgusu yaptı. THBB Başkanı Yavuz Işık, şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye nüfusunun yüzde 95'i deprem bölgelerinde yaşıyor. Deprem yaşamımızın bir parçası. Depremin nerede ne zaman kaç büyüklüğünde olacağını bilemeyiz ama depreme dayanıklı sağlam yapılar üretebiliriz. Türkiye, kentsel dönüşüm ile depreme karşı güvenli ve sağlıklı yapılaşmada önemli bir adım atıyor. Bundan sonra yaptığımız binaları sağlam ve güvenli yapalım ki 1999 depremi gibi bir acıyı bir daha yaşamayalım. Bunun için de ülkemiz genelinde bu teknik standartlara sahip betonlar üretilsin ve tüketilsin diye çalışıyoruz. Türkiye Hazır Beton Birliği üyelerinin ürettiği. Kalite Güvence Sistemi Belgeli hazır betonlarla inşa edilen yapılarımız ile depreme her geçen gün daha hazır hale geliyoruz. Avrupa standartlarında üretimin sembolü olan KGS belgeli betonlar ile inşa edilen her yapı. depreme ve dış etkilere karşı dayanıklı ve güvenilir oluyor" dedi. 


Ankara Başkent


Geri Dön