27 / 04 / 2024

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "iki ülke arasında ticaret ve yatırım konularındaki iş birliğini teşvik etmek amacıyla daha önce kurulan Türkiye-Japonya Ticaret ve Yatırım Zirvesi'ni (TRINS) en kısa zamanda Tokyo'da gerçekleştirme ve bu zirveleri bundan sonra düzenli olarak gerçekleştirmeye karar verdik” dedi.

Ticaret Bakanı Bolat ile Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yasutoshi Nishimura, Türkiye ile Japonya arasındaki ticaret, yatırım ve ekonomik alanlarda gündemi ve potansiyel iş birliklerini ele almak üzere İstanbul'da bir araya geldi.

İki bakanın başkanlığında gerçekleştirilen heyetler arası görüşmelerin neticesinde ortak bildiri imzalandı.

İmza töreninde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Bolat, Türkiye ve Japonya'nın iki dost ve müttefik ülke olduğunu ifade ederek, "İki ülke arasında ticaret, yatırım ve ekonomik iş birliği konularını kapsayan ortak bir deklarasyon imzalayacağız. Az önce Türkiye ile Japonya arasındaki ticaret, yatırım ve ekonomi ilişkilerini çok kapsamlı şekilde görüştü. Türkiye ile Japonya arasındaki karşılıklı ticaretin 5 milyar doları aşmasından büyük bir sevinç duyuyoruz. 2023’te ise 6 milyar dolara ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

 Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

"İŞ BİRLİĞİNİ DAHA DA DERİNLEŞTİRME VE GELİŞTİRMEYE İLİŞKİN BAZI KARARLAR DA ALDIK"

İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının yüzüncü yıl dönümünü gelecek yıl kutlamadan önce ülkeler arasındaki iş birliğini daha da derinleştirme ve geliştirmeye ilişkin bazı kararlar da aldıklarını vurgulayan Bolat, şunları söyledi:

" Türkiye ile Japonya arasındaki ticaret ve yatırım alanlarındaki iş birliğini teşvik etmek amacıyla daha önce kurulan Türkiye-Japonya Ticaret ve Yatırım Zirvesi'ni (TRINS) mümkün olan en kısa zamanda Tokyo'da gerçekleştirme ve bu zirveleri bundan sonra düzenli bir şekilde gerçekleştirme kararı aldık. Yine bir süredir müzakereleri daha önce başlamış olup da dünyadaki ve Türkiye’deki deprem felaketinden sonra durmuş olan Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık. Türkiye ile Japonya için dengeli bir ticarete hizmet edecek şekilde müzakereleri sürdürme konusunda etraflı görüşmeler tekrar başlayacaktır."

 Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

"EKONOMİ, TEKNOLOJİ VE YATIRIM KONULARINI DA GÖRÜŞTÜK"

Ömer Bolat, Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya'da yatırımlar konusundaki iş birliği olanaklarını ve Ukrayna'daki savaşın bitiminin ardından tekrar imar çalışmalarında Japonya ile Türkiye arasında finans, teknoloji ve yatırım iş birliği gerçekleştirilmesi başlıklarını da görüştüklerini söyledi.

Kırmızı mercimeğe şoke eden zam! Bir ayda yüzde 33 zamlandı!

Migros'ta Vanish kosla tül temizleyici 2’li paket 111,90 TL’ye, Familia tuvalet kâğıdı 179,90 TL’ye düştü!

Bu hafta hangi şirketler halka arz olacak? İşte 6-8 Eylül tarihlerindeki halka arz talep toplama saatleri ve listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön