Ekonomi

Türkiye ile Pakistan arasında ''Köşe taşı'' niteliğinde anlaşma! Hayallerin ötesinde

Türkiye ile Pakistan arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı. ''Köşe taşı'' niteliğinde olan bu anlaşma Pakistan ile Türkiye'nin kapasitesinin hayallerin ötesinde olduğuna işaret edildi. Başbakan Şahbaz Şerif, imza töreninden sonra yapmış olduğu açıklamada, Ankara ile İslamabad arasındaki tarihi ilişkilerde bu anlaşmanın köşe taşı  olduğunu vurgulayarak bu anlaşmanın iki ülke için birçok fırsatlar oluşturacağını söyledi

Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki Başbakanlık konutunda gerçekleştirilen törende, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Pakistan Ticaret Bakanı Seyid Navid Kamar, iki ülke arasındaki Mal Ticaret Anlaşması'nı imzaladı.

Başbakan Şahbaz Şerif, imza töreninden sonra yapmış olduğu açıklamada, Ankara ile İslamabad arasındaki tarihi ilişkilerde bu anlaşmanın köşe taşı  olduğunu vurgulayarak bu anlaşmanın iki ülke için birçok fırsatlar oluşturacağını söyledi.

HAYALLERİN DE ÖTESİNDE..

Şerif, Pakistan ile Türkiye'nin kapasitesinin hayallerin de ötesinde olduğunu belirterek imzalanan anlaşmanın ticaret ve yatırımların artırılmasını sağlayacağını söyledi.

Ticaret Bakanı Muş, Pakistan ile ilişkilerin derin kökleri olduğuna vurgu yaparak bugünün, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde önemli dönüm noktası olduğunu belirtti.

İmzalanan bu anlaşmanın iki ülke arasında hedeflenen 5 milyar dolarlık ticaret hacmini yakalamak için en önemli araçlardan biri olacağının altını çizen Muş, anlaşmanın, ikili ticaretin genişlemesi ve çeşitlendirilmesine hizmet edeceğini belirtti. 

Yapılan bu anlaşmanın iki ülke arasında hedeflenen 5 milyar dolarlık ticaret hacmini yakalamak için en önemli araçlardan biri olacağının vurgusunu yapan Muş, anlaşmanın, ikili ticaretin genişlemesi ve çeşitlendirilmesine hizmet edeceğini aktardı.

Muş, Kamar ile görüşmesinde anlaşmanın hizmet, yatırım ve e-ticaret sektörüne genişletilmesi için müzakerelerin başlatılması konusunda mutabık olduklarını söyledi.

SERBEST TİCARET ANLAŞMASININ ÖNÜ AÇILDI

Pakistan Ticaret Bakanı Kamar ise bu anlaşmanın iki ülke arasında uzun zamandır müzakere edilen serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasının önünü açacağını ve onun da imzalanması için zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Pakistan Başbakanlık Ofisinden 21 Temmuz tarihinde yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun Türkiye ile Mal Ticaret Anlaşması'nı onayladığı belirtilmişti. 

Açıklamada, Türkiye'nin Pakistan'a 261 üründe imtiyaz tanıyacağı ve bunların 123'üne katma değer vergisi uygulamayacağı, buna karşılık olarak Pakistan'ın da 130 ürün için Türkiye'ye gümrük tarifelerinde imtiyaz tanıyacağı belirtilmişti.

Pakistan Merkez Bankası'ndan kripto paralar yasaklansın çıkışı!

Türk müteahhitler Pakistan'da 3,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Pakistan'da Türkiye Karaçi Başkonsolosluğu binası açıldı!