04 / 05 / 2024

Türkiye İMSAD, Kayseri’de sektör temsilcilerini buluşturdu!

Türkiye İMSAD, Kayseri’de sektör temsilcilerini buluşturdu!

Türkiye İMSAD, ‘Anadolu Buluşmaları’nın dördüncü durağı Kayseri’de; sanayici, müteahhit, mimar, mühendis ve müşavirlerden oluşan sektör temsilcilerini buluşturdu. 



İnşaat malzemeleri sanayicilerinin çatı örgütü olarak faaliyetlerine devam eden Türkiye İMSAD, ‘Anadolu Buluşmaları’nın dördüncü durağı Kayseri’de; sanayici, müteahhit, mimar, mühendis ve müşavirlerden oluşan sektör temsilcilerini buluşturdu. 

 

Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, ‘Anadolu Buluşmaları’ ile sektörün tüm kesimlerini bir araya getirmek istediklerini belirterek, “Bugün 106,6 milyar dolar toplam pazar büyüklüğüne sahip inşaat malzemeleri sanayisini temsil eden bir çatı örgüt olarak amacımız, işbirliği ve güç birliği ile ülkemiz ekonomisinin gelişimine hep birlikte katkıda bulunmak” dedi.

 

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Anadolu Buluşmaları kapsamında, Kayseri Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen ‘Paylaşım Günleri: Sanayide İyi Uygulamalar’ başlıklı toplantı; sanayiciler, inşaat sektörü temsilcileri, malzeme üreticileri, müteahhitler, müşavirler, mühendisler, mimarlar, denetçiler, kamu görevlileri ve STK temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. 

Kayseri’nin, Türkiye ekonomisi için önemli bir konumda olduğunu belirten Ferdi Erdoğan, “Kayseri, son 5 yıla ait Endüstriyel Tasarım Tescil ortalamasında, İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’in hemen ardında, 5’inci sırada yer alıyor. Ekonomik göstergelere baktığımızda da İstanbul Sanayi Odası’nın 2016 yılı verilerine göre, ilk 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 16 adet Kayserili firma yer alıyor. Kayseri’de pek çok tanınmış marka, üretimde ve ihracatta Kayseri’nin imzasını taşıyor. Kayserili firmaların yarattıkları marka değerini, küresel arenada her geçen gün daha başarılı bir şekilde temsil edeceklerinden hiç şüphemiz yok” diye konuştu.


Geri Dön