Altın & Dolar

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü'nden yıl sonu dolar tahmini! Doların geleceği o seviye belli oldu!

34 TL'yi test eden dolar/TL kurunun yıl sonunda geleceği seviye belli oldu. Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran doların geleceği o seviyeyi açıkladı. 

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran'dan yıl sonu dolar tahmini geldi. Herkesin merak ettiği dolar kuru için net rakam açıklandı. Peki dolar yıl sonunda ne kadar olacak? Dolar kaç lira olacak? İşte yıl sonu dolar tahmini...

MERKEZ BANKASI YIL SONU DOLAR TAHMİNİ

Dolar kurunun yıl sonu ve bir yıl sonra nasıl bir yol izleyeceği merak edilirken Merkez Bankası'nın yayımladığı Ağustos ayına ait Piyasa Katılımcıları Anketi'nde doların yıl sonunda göreceği kur 37,28 TL olarak açıklanmış, bir sene sonra dolar kuru tahmini de 42,03 TL olarak belirlenmişti. 

MERKEZ BANKASI FAİZLERİ DÜŞÜREK Mİ?

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Türkiye ekonomisi ile ilgili Reuters'e önemli değerledirmelerde bulundu. Aran'ın, son 5 toplantısında politika faizini yüzde 50'de sabit bırakan Merkez Bankası'nın kasım ayında faiz indirimine başlayacağı tahmini dikkat çekerken Aran, yıl sonunda dolar kurunun göreceği seviyeyi de açıkladı.

DOLAR YIL SONUNDA NE KADAR OLACAK? 

Aran'a göre 2024 sonunda dolar kuru 38 TL seviyesinde olacak. Aran ayrıca Kur Korumalı Mevduat hakkında da konuştu. 

KKM bakiyesinin sektörde 51,6 milyar dolara düştüğünü belirten Aran, "KKM'den çıkış stratejisi konuşulurken, sektör bakiyesinin 122 milyar dolarlar seviyesinde olduğunu düşünürseniz bugün oldukça makul yönetilebilir bir seviyeye geldi KKM.

Bu yıl sonunda da KKM bakiyesinin 20 milyar dolar seviyelerinde oluşacağını bekliyoruz... (bu durumda) mevduatta TL ağırlıklı yapı ön plana çıkacaktır." dedi. 

DOLAR BUGÜN NE KADAR? GÜNCEL DOLAR ALIŞ SATIŞ FİYATI KAÇ LİRA? 26 AĞUSTOS 2024 DOLAR KAÇ LİRA?

28 Ağustos dolar kuru yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar kuru güne yükselişle başlarken an itibariyle dolar alış fiyatı 34,001 TL, satış fiyatı 34,065 TL'den işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise 1,112 seviyesinde değerleniyor. 
 

Çeyrek, gram, yarım, tam , Ata altın fiyatları ne kadar? 26 Ağustos 2024 altın fiyatları 

Altın zincirlerini kırdı! Gram altın gümbür gümbür geliyor! 23 Ağustos 2024 altın alış-satış fiyatı canlı!

Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram, çeyrek, yarım, tam altın kaç lira? 20 Ağustos 2024 altın fiyatları