18 / 05 / 2024

Türkiye, ısıtma soğutmada 3. büyük pazar olacak!

Türkiye, ısıtma soğutmada 3. büyük pazar olacak!

Vaillant toplantısında Ev, Enerji ve Çevre Teknolojileri Almanya Sanayicileri Derneği Başkanı ve halen Avrupa Isıtma Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Jesse ile Vaillant Group Türkiye Country Managerı Christoph Grosser görüşlerini paylaştı



Vaillant, ısıtma soğutma pazarının geleceği ve Türkiyenin pazardaki yeri konulu özel bir toplantı düzenledi. Toplantıda Ev, Enerji ve Çevre Teknolojileri Almanya Sanayicileri Derneği (BDH) Başkanı ve halen Avrupa Isıtma Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Jesse ile Vaillant Group Türkiye Country Managerı Christoph Grosser görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Christoph Grosser yaptığı sunumda, ısıtma soğutma pazarında büyük bir potansiyele sahip olan Türkiyenin, 2015 yılında Avrupanın üçüncü büyük pazarı olacağını belirtti. Toplam 1 milyar Euro seviyesinde bulunan iklimlendirme pazarının 2015 yılı itibariyle 2 milyar Euroya ulaşacağını söyleyen Grosser, ekonomik kriz ve Japonyadaki nükleer tehlike nedeniyle tedarikçilerin daha güvenli ülke arayışına gittiklerini, Türkiyenin de bu ortamda potansiyeli ve alt yapısı sayesinde önemli bir fırsat yakalayabileceğini ifade etti.

Klaus Jesse de toplantıda global düzeydeki enerji tüketimi, yenilenebilir enerjilere yapılan yatırımlar ve Avrupada uygulanan çevre politikaları hakkında bilgiler verdi. Jesse, Çin ve ABDnin atmosfere zararlı gaz salımının yarısından sorumlu olduğunu, bu iki ülkenin gerekli önlemleri hızlı bir şekilde almaları halinde atmosferdeki zararlı gaz oranının yüzde 50ye yakın bir oranda azalabileceğini sözlerine ekledi.

Klaus Jesse, fosil enerji kaynaklarının çevreye ve doğaya verdikleri zararı göz önünde tutan dünya kamuoyunun, daha temiz enerji talebinin sürekli arttığını ve hükümetleri, bu konuya daha fazla eğilmeye zorladıklarını belirtti. Jesse enerji kullanımında Avrupanın 2020 hedefinin; enerjiyi verimli kullanmada yüzde 20 artış, yenilenebilir enerji kullanımında yüzde 20 artış, zararlı gaz salımında yüzde 20 azalma olduğunu belirtti. Ancak enerjiyi verimli kullanmadaki hedefin sadece % 10unun gerçekleşebileceğini, diğerlerinin ise hedeflenen oranlarda oluşacağını ilave etti.


Geri Dön