Ekonomi

Türkiye Kasaplar Federasyonu anlaşma imzaladı! Artık et kasaplarda ucuza satılacak!

Et fiyatlarının düşürülmesine yönelik olarak Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında bir protokol imzalandı. Bu protokol kapsamında, kasaplara uygun fiyatlı kırmızı et satışı yapılacak ve Erzurum'da et fiyatlarının yaklaşık %30 oranında düşmesi öngörülüyor.ESK'nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, bu tedbirler sayesinde hem tüketici hem de kasap esnafı korunacak

Tüketiciyi korumaya yönelik tedbirler kapsamında atılan bu adımla, Et ve Süt Kurumu kasap esnafına da kırmızı et tedarik edecek. ESK'nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, bu tedbirler sayesinde hem tüketici hem de kasap esnafı korunacak.

Uygun fiyatlı etler, İstanbul ve Ankara'daki kasaplar tarafından ilk olarak sunulacak. Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, et tedarikinin 15 gün içinde Erzurum'da da başlayacağını ve fiyatların yaklaşık %30 düşeceğini söyledi.

Ejder, "Bu uygulama hepimizi sevindirdi. Kasap esnafı için beklenen bir çalışmaydı. Bu uygulama sayesinde hem kasap esnafı hem de halk rahatlayacak. Vatandaşlar uygun fiyatlı etleri kasaplardan alabilecekler. Bu durum, esnafın satışlarını önemli ölçüde artıracak. Tahminime göre, et fiyatları yaklaşık %30 oranında düşecek. İlk olarak İstanbul ve Ankara'da başlatılacağı duyuruldu. Erzurum'da da uygun fiyatlı etlerin 15 gün içinde kasap reyonlarında yer alacağını düşünüyorum" dedi.

 

Kırmızı ette fiyatlar dengelenecek

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan ve Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, üye kasap esnafına uygun fiyatlı kırmızı et tedarik edeceklerini duyurdular. İmzalanan protokolle birlikte, kırmızı et fiyatlarındaki yükselişi durdurmak ve arz açığından kaynaklanan spekülatif hareketleri önlemek için çalışacaklarını açıkladılar.

Kayhan, yaptığı açıklamada, kırmızı et fiyatlarını dengelemek için tedbirler almaya devam edeceklerini belirtti ve "Kırmızı et fiyatlarını dengelemek için tedbirler almaya devam edeceğiz" dedi.

Uygun fiyatlı et uygulaması daha önce İstanbul ve Ankara'daki perakende dernekleriyle protokol imzalayarak, sağlanmıştı. Ayrıca, ESK Tarım Kredi Marketlere de indirimli et temin ediyor.

Uygun fiyatlı et için nereye başvuru yapılacak?

Türkiye Kasaplar Federasyonu, Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yaptığı bir protokolle, ESK tarafından ithal edilen ve canlı kesimlik hayvanlardan elde edilen karkas etlerin federasyona üye kasaplara satılmasını sağlayacak. Federasyona üye veya faal olan kasaplar, ESK'nın ilgili kombina müdürlüklerine başvurarak sipariş verebilecekler. Siparişler, müdürlüklerin belirlediği günlerde, iş yerinin ithalat ve stok durumuna göre karşılanacak.

Yapılan protokolün daha geniş kitlelere hızlı ve uygun fiyatlı et ürünleri sunmayı hedeflediğini belirten Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Yardımcısı; Büyükşehirlerde karkas etlerin yüksek maliyetlerle tüketiciye ulaşması sorununu çözmeyi amaçladıklarını söyledi. Maliyetlerin düşürülmesi ve satışların hız kazanması, piyasadaki dengesiz fiyatları da düzenleyeceğini vurguladı.

Et ve Süt Kurumu'ndan flaş açıklama! Çok önemli bir gelişme yaşandı!

Et fiyatlarında kriz büyüyor? Kıymanın kilosu 480 TL olacak iddiası duyanları çıldırttı!

Kırmızı etteki kriz büyüyor! Yakında 350 TL’den 480 TL’ye fırlayacak!