İhale

Türkiye Kömür İşletmeleri Ankara'da 1 milyon TL'ye iş yeri satacak! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu iş yerinin satış ihalesi 28 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Çankaya ilçesi, Ayrancı Mahallesi'nde yer alan iş yeri bodrum katta yer alıyor

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan iş yeri için satış ihalesi düzenliyor. 

Çankaya ilçesi, Ayrancı Mahallesi'nde yer alan iş yeri bodrum katta yer alıyor. 830 metrekare alana sahip iş yerinin satış ihalesi 28 Şubat 2023 tarihinde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilecek.

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan ihale ilanına göre, satışa çıkarılan iş yerinin muhammen bedeli 1 milyon TL olarak belirlendi.

TAŞINMAZ SATILACAKTIR
Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğünden:

Madde 1- SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZ MALIN TAPU BİLGİLERİ VE İMAR DURUMU
Ana taşınmaz bilgileri
Maliki : TKİ Kurumu Genel Müdürlüğü
İli : Ankara
İlçesi : Çankaya
Mahalle/Köyü : Ayrancı
Cilt/ Sayfa No : 75/7344
Ada No : 7041
Parsel No : 10
Yüzölçümü : 830,00 metrekare
Arsa Pay/Payda : 30/606
Cinsi : Kargir Betonarme Bina
Sistem No : ….
Bağımsız bölüm bilgileri
Niteliği : Dükkan
Hisse Pay/Payda : 1/1
Blok No : -
Bulunduğu Kat : Bodrum kat
Bağımsız Bölüm No : 19
Tapudaki şerhler : Tapu kaydındaki gibidir
Özellikleri : Ekspertiz raporunda, tapu kaydında, ilanda ve
dosyasında belirtilen özelliklere sahiptir.
Madde 2- İHALE TARİHİ
Yukarıda tapu kaydı bilgileri verilen taşınmaz Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından 28/02/2023 tarihine tesadüf eden Salı günü saat 10:00’ da yapılacak ihale ile satılacaktır.
Madde 3- İHALE YERİ VE USULÜ
İhale, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü hizmet binası Hipodrom Caddesi No:12 Yenimahalle/Ankara adresinde, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde Açık Teklif Usulü ile yapılacaktır.

İlanda belirtilen ihale saati gelince, komisyon başkanı, isteklilerin belgelerini ve geçici teminat verip vermemiş olduklarını inceleyerek, kimlerin ihaleye katılabileceğini bildirir.
Katılamayacakların belge ve teminatlarının geri verilmesi kararlaştırılır. Bu işlemler, istekliler önünde bir tutanakla tespit edilir. Tutanaktan sonra, ihaleye giremeyecekler ihale yerinden çıkartılır. İstekliler, önce şartnameyi imzaya ve daha sonra, sıra ile tekliflerini belirtmeye çağrılır.
Yapılacak teklifler ihaleye ait artırma ve eksiltme kâğıdına yazılır ve komisyon tarafından imzalanır. Bundan sonra istekliler sıra ile tekliflerde bulunmaya devam ederler. İhaleden çekilen isteklilerin bu durumları ihaleye ait artırma ve eksiltme kâğıdına yazılır.
Açık artırmaya katılma şartı, ihale salonunda olma durumudur. İhaleden çekilenler yeniden teklifte bulunamaz ve salondan çıkartılırlar.
Teklifler yapıldığı sırada, yapılan artırımların işi uzatacağı anlaşılırsa; isteklilerden komisyon huzurunda son tekliflerini yazılı olarak bildirmeleri istenebilir. Daha önce ihaleden çekilmiş olanlar bu durumda yazılı teklif veremezler.
Madde 4- MUHAMMEN BEDEL
a) İhale konusu taşınmazın muammen bedeli: 1.000.000,00 (birmilyon) TL’dir
b) İstekliler bu bedellerin altında teklif veremezler. Muhammen bedelin altındaki teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
Madde 5- ŞARTNAMENİN GÖRÜLMESİ VE TEMİNİ
İstekliler Şartnameyi aşağıda belirtilen adreslerde bedelsiz olarak görebilirler. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların İdarece onaylı şartnameyi alması zorunludur.
a) Şartname ücretsiz temin edilecektir.
b) Şartnamenin görülebileceği ve alınabileceği yer: TKİ Kurumu Genel Müdürlüğü Satınalma Dairesi Başkanlığı Hipodrom Cad. No: 12 06330 Yenimahalle/ANKARA Tel No: (0312) 540 10 00
Madde 7- İHALEYE KATILABİLMEK İÇİN GEREKEN BELGELER
İsteklilerin ihaleye katılabilmesi için aşağıda sayılan belgeleri, ihale tarihinden bir gün önce mesai saati bitimine kadar, Şartnamenin 12. Maddesinde izah edilen dilekçenin ekinde Elektronik Belge Yönetim ve Arşiv Şefliğine sunmaları gerekir:
a) Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa faks numarası,
b) Gerçek kişiler için Nüfus cüzdanı sureti (Nüfus müdürlüğünden)
c) İkametgâh belgesi, (Gerçek kişiler için)
d) Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğunu Ticaret veya Sanayi Odasından veya idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından ya da benzeri mesleki kuruluşlardan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi
e) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
f) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin yetkililerini de gösterir noter tasdikli imza sirküleri,
g) Vekâleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noter tasdikli vekâletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirküleri veya vekâletname
h) İsteklinin ortak girişim olması halinde Şartname ekinde yer alan (EK-2) Ortak Girişim Beyannamesi,
ı) Geçici teminatın yatırıldığına dair belge,
Madde 8- GEÇİCİ TEMİNAT
İstekliler tahmin edilen bedel olan muammen bedelin % 3 ‘ü oranında geçici teminat vereceklerdir. Bu orandan daha az tutarda geçici teminat veren istekliler değerlendirme dışı bırakılır. İsteklinin ortak girişim olması halinde, ortaklar hisseleri oranında teminat verebilecekleri gibi toplam geçici teminat miktarı, en az teminat miktarının altında kalmamak koşulu ile ortaklardan biri veya bir kaçı tarafından da karşılanabilir.

Geçici teminat olarak sunulan banka teminat mektuplarında süre belirtilmelidir. Bu süre, tekliflerin geçerlilik süresinden en az 90 takvim günü fazla olmalıdır. Bu tarih, 25/09/2023 tarihinden önce olmamak üzere istekli tarafından belirlenir.
İstekli, geçici teminatın yatırıldığına dair makbuzu, ekteki örnek dilekçe ile (İstekli olunan bağımsız bölüm belirtilmiş şekilde olacaktır.) ihale tarihinden bir gün önce mesai saati bitimine kadar İdareye teslim edecektir.
Kabul edilebilir bir geçici teminat ile birlikte uygun şartlarda dilekçe verilmemesi durumunda İdare tarafından, istenilen katılma şartlarının sağlanamadığı gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakılacaktır.
Madde 9- TKİ İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
 

Belediyeden satılık ve kiralık 10 gayrimenkul!

O ilde imarlı arsa ve arazi satılacak! Yatırımcılar dikkat!

Antalya'da 10 yıllığına kiralık akaryakıt istasyonu!