Sektörel

Türkiye MIPIM'de sahaya çıkıyor!

13-16 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan MIPIM 2018 öncesinde düzenlenen basın toplantısı gayrimenkul sektörünün büyük oyuncularını, STK’larını ve belediye başkanlarını bir araya getirdi.

 

13-16 Mart 2018 tarihlerinde gayrimenkul alanındaki tüm paydaşları Fransa’nın Cannes kentinde buluşturacak olan MIPIM 2018 öncesinde düzenlenen basın toplantısı gayrimenkul sektörünün büyük oyuncularını, açıklamaları ve stratejileriyle sektöre yön veren STK’larını, temsil ettikleri yerleşimleri dünyanın en önemli yatırım coğrafyalarından biri haline getirme kararlılığındaki belediye başkanlarını bir araya getirdi.


Bugün Taksim Grand Hyatt otelde gerçekleştirilen toplantıya, Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı – JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş ve Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ev sahipliğindeki basın toplantısına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Üyesi – Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, TURKISHCERAMICS Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Kayan ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Güreli katıldı. 

Toplantıda yapılan açıklamalar, Türk gayrimenkul sektörünün ulusal sınırlardaki büyümesini, uluslararası coğrafyalara da taşıma kararlılığını ortaya koyarken, basın toplantısında öne çıkan konulardan biri de Türkiye’de şehirlerin bölgesel ve uluslararası bir güç olma yönündeki hedefleri oldu. Bu aşamada MIPIM 2018’in “Dünyanın Şehircilik Haritası Değişiyor” ana temasına da atıf yapılırken, ülkelerin yerine, şehirlerin yeni ekonomik güç olarak konumlanacağı bu yeni dünyada Türkiye’nin bir değil, birçok şehirle yer alacağı vurgulandı.

 

Bin 600 metrekarelik alanda 250 kuruluş ve 700’e yakın kişiyle temsil edilmesi ve 4 bin B2B gerçekleştirilmesi beklenen MIPIM için düzenlenen basın toplantısında dikkat çeken açıklamalar şu şekilde oldu:

 

Avi Alkaş

 

AVİ ALKAŞ: ŞEHİRLER DÜNYAYI YÖNETECEK, DÜNYAYI YÖNETENLER ARASINA TÜRKİYE’DEN DE ŞEHİRLER GİRECEK

 

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı AVİ ALKAŞ, yurtiçi kadar uluslararası işbirlikleriyle yurtdışı ve Türkiye’de gerçekleştirilecek projelere çeviren gayrimenkul sektörünün, bu hedef doğrultusunda MIPIM’de daha da aktif olacağını belirtti. MIPIM 2018’de 500’e yakın şehir ve ilçenin temsil edileceğini söyleyen Alkaş, uluslararası bu yarışta bu yıl temsil edilecek Türk coğrafyaları olan Balıkesir, Gaziantep, Hatay, İstanbul ve Beyoğlu’nun dünya çapındaki projeleriyle ilgi odağı olacaklarını belirtti. Alkaş, “Bu şehirlerde yakın bir gelecekte uluslararası iş ortaklıklarının kurulması sürpriz bir gelişme olmayacaktır. Başka bir deyişle dünyada artık yeni bir oyun kuruluyor ve bu oyunun yaratacağı yeni düzen, kademeli olarak önce 2030’da, takiben 2050’de net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Türkiye şehirleriyle, gayrimenkul şirketleriyle bu yeni dünya oyununda sadece oyuncu değil, oyun kurucu olarak yer alacaktır. MIPIM de bu iddianın ortaya konulacağı en doğru platformlardan biridir” diye konuştu.

 

Yonca Aközer

 

YONCA AKÖZER: 4 bin B2B İLE GLOBAL İŞBİRLİKLERİ İÇİN ZEMİN HAZIRLANACAK

 

Alkaş Genel Müdürü YONCA AKÖZER, MIPIM 2017’nin son derece verimli geçtiğine dikkat çekerek, bu yıl başarı çizgisinin daha yukarıya taşınacağını belirtti. Türkiye’nin MIPIM’de bin 600 metrekarede 250 kuruluş ve 700’e yakın kişiyle temsil edilmesini güçlü bir beklenti olarak dile getiren Aközer’in altını çizdiği bir diğer nokta ise MIPIM 2017 yılında kayıtlara 3 bin 500 olarak geçen B2B sayısının 4 bine yükseltilmesi hedefi oldu. Yonca Aközer, ayrıca global işbirliği grafiğini yükseltmek için uluslararası yatırımcıların da katılacağı Türkiye Ana Oturumu başta olmak üzere uluslararası yatırımcılarla bir araya gelinecek pek çok etkinlik düzenleyeceklerini de söyledi.

 

Ahmet Misbah Demircan

 

AHMET MİSBAH DEMİRCAN: BEYOĞLU’NU 25 PROJE VE 25 FİRMAYLA TEMSİL EDECEĞİZ

 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bu yıl 25 proje ve 25 firma ile MIPIM 2018’de yer alacaklarını belirtti. Beyoğlu’nun yüzyıllardır olduğu gibi bugün de kapısının herkese açık olduğunu söyleyen Demircan, ancak, dünyada Beyoğlu’na özel alakası olan bölgelerin de olduğunu belirterek, “Özellikle Körfez Bölgesi’nin ve Batı Avrupa’nın yoğun bir ilgisi olduğunu biliyoruz. MIPIM’e katılan bütün yatırımcıların dikkatini çekebileceğimizi düşünüyoruz. Bu dikkati yatırıma dönüştüreceğiz” dedi. 2030 yılından itibaren dünya ekonomisine yön veren şehir sayısının artacağı gelecekte Beyoğlu ile ilgili öngörülerini paylaşan Demircan, şöyle konuştu: “Dünyanın şehir haritası değişse de İstanbul’un konumu ve önemi asla değişmeyecektir. İstanbul’un dünyaya açılan kapısı Beyoğlu da bu listedeki yerini koruyacaktır. Hatta, cazibesine cazibe katacaktır” dedi.

 

Fatma Şahin

 

FATMA ŞAHİN: BÖLGESEL GÜÇ OLMAYA ODAKLANAN GAZİANTEP, İKİ DEV DÖNÜŞÜM PROJESİYLE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKECEK

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, MIPIM’e İstasyon ve Aydınlar olmak üzere iki büyük kentsel dönüşüm projesiyle katılacaklarını söyledi. Özellikle İstasyon bölgesindeki kentsel dönüşüm projesiyle oldukça iddialı olduklarını belirten Şahin, bu projeyle 505 bin 330 metrekarelik alan dönüştürerek ofis, turizm ve konut alanlarından oluşan modern bir ticari ve turistik bir merkez yaratılacağını söyledi. Fatma Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “Gaziantep’i önümüzdeki 20 ila 50 yıl arasında nerede görmek istediğimizin hayal ettik ve bunun resmini çizdik. Bugün şehrimizde başlayan kalkınmanın bölgeye yayılacağını ve bölgesel kalkınmanın temelini Gaziantep’in oluşturacağını biliyoruz. Hedefimiz, Gaziantep’in bölgede öncü rol oynaması ve buradaki dinamizmin Gaziantep’ten tüm bölgeye, Türkiye’ye ve inşallah da tüm dünyaya yayılmasını sağlamak.”

 


Dursun Topçu


 

DURSUN TOPÇU: İSTANBUL’UN KİMLİĞİ BİR KEZ DAHA TÜRK MİSAFİRPERLİĞİYLE TANITILACAK

 

İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu da İstanbul’da imparatorların hayalleri gerçekleştirilerek iki dev kıtanın yerüstü ve yeraltından birleştirildiğini söyleyerek, ayrıca insan hayal gücünü zorlayan Kanal İstanbul gibi bir projeyle geleceğe yön veren büyük bir adım atıldığını belirtti. Topçu konuyla ilgili olarak, “İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı profesyonellerin, yatırımcıların üst düzey yönetici ve CEO’ların, gayrimenkul sektörünün lider isimlerinin ve uluslararası basın mensuplarının buluştuğu bir platform olarak networking kokteyllerine, ikili görüşmelere, paneller ve firma proje sunumlarına ev sahipliği edecektir. İstanbul’un dün, bugün ve yarını buluşturan, aynı şehirde adeta bir zaman yolculuğuna çıkaran kimliği MIPIM’de tüm dünyaya bir kere daha Türk misafirperverliği himayesinde yaşatılacaktır” dedi.  

 

Erden Timur

 

ERDEN TİMUR: KONUTDER PROJELERİNİ ULUSLARARASI YATIRIMCIYA ANLATACAK, DÜNYA LİGİNE İSTANBUL’UN YANI SIRA FARKLI ŞEHİRLERDE GİRECEK

 

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Üyesi – Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, MIPIM’de dernek üyelerinin ise hem kendi proje ve görüşlerini paylaşarak Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunacağını belirtti. KONUTDER üyelerinden biri olarak NEF’in ajandasında ise Avrupa ve Amerika katılarından yatırımcı ve mimari gruplarla yeni projeler için temas kurmanın olduğunu söyledi. Dünyanın şehir haritasında yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen değişimlere de değinen Timur, sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul zaten tarihi ve potansiyeli ile çok uzun asırlardır bir dünya şehri. MIPIM’de de her sene yakında takip edilen bir şehir. 2030 yılında dünya şehirlerinden bahsederken İstanbul’un yanı sıra Ankara, İzmir ve son yıllarda yaptığı atak ile Muğla-Bodrum’un bu listede yer alması sürpriz olmaz. Bunun için katma değerli projelerin yanı sıra çok iyi de bir iletişim planı gerekiyor, MIPIM de bu iletişim planın önemli parçalarından biri şüphesiz.”

 

Bahadır Kayan

 

BAHADIR KAYAN: TÜRK SERAMİĞİ, DÜNYA ÇAPINDAKİ PROJELERİ HEDEFLİYOR

 

TURKISHCERAMICS Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Kayan, MIPIM’de geçmiş yıllarda olduğu gibi fuar alanındaki çadırda ve fuar alanında inşa edilen Türk seramikleri ile döşenen kiosklarda sektörün tanıtımına odaklanan çeşitli toplantılar yaptıklarını söyledi. Kayan, “MIPIM, Türk seramiklerinin profesyonellerdeki ve tüketicilerdeki algısını yükseltmek ve dünya çapındaki projelerde kullanılmasını sağlamak, tasarım ve mimarlık alanında Türk seramiklerinin dünya pazarındaki payını artırmak amacıyla kalite ve imajının yükseltilmesi konularında öne çıkma hedefimize hizmet edecektir.” diye konuştu.