Ekonomi

Türkiye O ülkenin en çok ithalat yaptığı ülke olarak sürprize imza attı! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Yeni yılla birlikte ülkelerin ithalat ve ihracatlarına ilişkin de veriler yayımlanmaya başladı. Türkiye şimdi şaşıracağını bir ülkenin en çok ithalat yaptığı ülke olarak sürprize imza attı. Duyunca çok şaşıracaksınız! İşte detaylar. Türkiye, bir ülkenin en çok ithalat yaptığı ülke olarak sürprize imza tarak herkesi şaşırttı

2023 yılıyla birlikte geçen yılın ticaret başta olmak üzere çeşitli alanlardaki verileri de yayımlanmaya başladı. Türkiye, bir ülkenin en çok ithalat yaptığı ülke olarak sürprize imza tarak herkesi şaşırttı. Duyunca herkesin şaşırdığı ülkenin hangisi olduğunu sizler için araştırdık.

LİSTENİN BAŞINA KOSOVA OTURDU!

Türkiye, Kosova’nın 2022’de en çok ithalat yaptığı ülke oldu. Kosova, 2022'de 5,6 milyar euro tutarında ithalat yaparken en çok ithalat yapılan ülkeler sıralamasında Türkiye ilk sıranın sahibi oldu. Kosova, 2022'de 5,6 milyar euro tutarında ithalat yaparken en çok ithalat yapılan ülkeler sıralamasında Türkiye birinci olarak dikkat çekti.

Türkiye Kosova’nın en çok ithalat yaptığı ülke olarak sürprize imza attı!

Kosova Gümrükler Müdürü Agron Llugaliu, geride kalan 2022'ye ait verilere ilişkin basın toplantısı düzenledi. ülkesinin en çok Türkiye’den ithalat yaptığını söyleyen Llugaliu, Kosova’nın 2022'de 5,6 milyar euroluk ithalat yaptığını ve bu rakamın 2021 ile kıyaslandığında yaklaşık bir milyar euro artış gösterdiğini kaydetti. Kosova Gümrükler Müdürü Agron Llugaliu, 2022'de ülkesinin ihracatının ise 869 milyon euro seviyesinde gerçekleştiğini duyurdu.

SEBEBİ ALMANYA'DAN GELEN ARAÇ SAYILARINDAKİ DÜŞÜŞ

Llugaliu yaptığı açıklamada, “Türkiye açıkça en çok ithalat yaptığımız ülke. Bu, biraz da küresel olarak değişen araç fiyatları ve sınırlı arz nedeniyle ağırlıklı olarak Almanya'dan gelen araç sayılarındaki düşüş sebebiyle” dedi.

2022'DE 11,3 MİLYON EURO DEĞERİNDE MALA EL KONULDU

Geçtiğimiz yıl boyunca farklı kurumlarla 92 ortak kontrol operasyonları gerçekleştirdiklerini ve bu kapsamda 16 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Kosova Gümrükler Müdürü Agron Llugaliu, 2022'de 11,3 milyon euro değerinde mala el konulduğunu dile getirdi. Llugaliu, 1,8 milyon euro da ceza kesildiğini kaydederek sözlerini tamamladı.

Kosova’nın en çok ithalatı Türkiye’den yapması büyük şaşkınlıkla karşılandı.

İthalat yapanlar bu haber sizi çok ilgilendiriyor! Gümrük vergisinde yeni düzenleme geldi!