Ekonomi

Türkiye petrol üretiminde sıçrama yaptı! Bakan Dönmez  müjdeyi verdi!

Petrol üretimine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 100 bin varil petrol hedefine yaklaşıldığı açıklamasında bulundu.Artan günlük petrol üretimine ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) çalışmalarına yönelik değerlendirmelerini paylaşan Bakan Dönmez, twitter paylaşımında, "Tebrikler arkadaşlar, Türkiye yüzyılında hedeflediğimiz kamu+özel günlükte 100 bin varil petrol üretim hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” ifadesine yer verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Artan günlük petrol üretimine ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) çalışmalarına yönelik değerlendirmelerini paylaşan Bakan Dönmez, twitter paylaşımında, "Tebrikler arkadaşlar, Türkiye yüzyılında hedeflediğimiz kamu+özel günlükte 100 bin varil petrol üretim hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” ifadesine yer verdi.

 

TPAO DA  TWITTER’DAN DUYURMUŞTU

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO)  resmi hesabından gerçekleştirilen açıklamada da, konuya ilişkin bilgiler paylaşıldı.  Türkiye’nin en fazla petrol üreten petrol sahasının Şırnak ilinde bulunduğu bilgisi verilen açıklamada, “Şehit Esma Çevik-7 kuyusu 1.613 vpe (varil petrol eş değer) ilave üretim yoluyla toplam 7.714 vpe günlük üretime ulaşıldı. Yılın son gününde 66.639 vpe günlük üretim ile son 30 yılda gerçekleşen en yüksek üretim rakamına ulaştık” ifadeleri kullanıldı.

Twitter’da heyecanını paylaşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de, Türkiye yüzyılı için hedefe adım adım gidildiğini belirterek, “kamu+özel günlük olarak 100 bin varil petrol üretim hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” ifadeleriyle müjdeli haberi verdi.

 

YENİ DOĞALGAZ REZERVİ MART AYINDA

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, birkaç gün önce de,  doğalgazda yeni rezerv müjdesi vermişti.

Karadeniz'de yapılan keşif sonucu 710 milyar metreküpe yükselen doğal gaz rezervine yönelik açıklamalar yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  ekiplerin süratle iş planına devam ettiklerinin altını çizerek, “Son sürat iş planına uygun şekilde çalışmalarını yapılıyor. 2023 yılının Mart ayında bu gazı insanımızla buluşturmayı arzuluyoruz" dedi.

Basından temsilcilerle bir süre önce Filyos'ta devam eden proje hakkında değerlendirmelerde bulunduklarını kaydeden Bakan Dönmez, buradaki çalışmaların 3 aşamadan meydana geldiğini, deniz tabanında yoğun bir çalışma bulunduğunu belirtti. Bakan Dönmez, şunları söyledi:

 “50'nin üzerinde gemiyle bu çalışmaları sürdürüyoruz. Öte yandan oradaki gazı karaya ulaştırmak amaçlı 3 tane hattın çalışmaları gerçekleşiyor. Glikol basan hattımız tamamlandı. Yine deniz tabanındaki ekipmanların yönetimini gerçekleştirecek sinyal hattı bitirildi. Bir taraftan da bu gazı işleyecek kara işleme tesisini %85 oranında tamamladık.”

EYT’de kadınlar için o şart kalktı! EYT’de son durum ne? Kim, ne zaman emekli olacak?

EYT’liler o detaya dikkat! Kıdem tazminatları ne olacak?

Ulaşım sorununa en keyifli çözüm elektrikli scooter’lar kaç TL? 31 Aralık 2022 Fiyat Listesi

FIFA Dünya Kupası  resmi akıllı telefonu olmuştu! Vivo V25 Kaç TL? 30 Aralık 2022 Fiyat Listesi