Kent Haberleri

Türkiye Petrolleri Adıyaman'da 2 bin 230 ailenin kalacağı konteyner kent kuruyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından 2 bin 230 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor.Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Adıyaman Bölge Müdürlüğünün karşısındaki Petrol Caddesi etrafındaki boş bölgede afetzedelerin yerleştirileceği konteyner sahasının altyapısı da tamamlandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerde çok sayıda binanın yıkıldığı ve ağır hasar aldığı Adıyaman'da vatandaşların geçici barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla konteyner kentlerin inşası devam ediyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Adıyaman Bölge Müdürlüğünün karşısındaki Petrol Caddesi etrafındaki boş bölgede afetzedelerin yerleştirileceği konteyner sahasının altyapısı da tamamlandı.

Verilen detaylara göre, konteynerlerin yerleştirildiği bölgede, 8 çocuk oyun parkı, kreş ve anaokulu da yer alacak. Konteynerlerin içerisinde klimadan televizyon ünitesine, çamaşır makinesinden buzdolabına kadar ihtiyaç duyulacak tüm malzemeler bulunuyor.

Aktarılan detaylara göre, Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı, Anadolu Ajansı muhabirine, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının K-8 şeklinde isimlendirilen konteyner kentlerin yapımını üstlendiğini belirtti.

"700 aile yerleştirildi"

Yine aktarılan detaylara göre, konteynerlerın içlerinin vatandaşların ihtiyaçlarına göre hazırlandığını dile getiren Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı, "Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı bölgeye 2 bin 230 konteyner yerleştirdi. Şu an için 700 aileyi yerleştirdik, bu süreç devam ediyor. En kısa sürece vatandaşları bu güzel konteynerlerimizin içerisine alıp onların çadır kentlerden konteyner kentlere geçişini sağlayacağız." diye konuştu.

Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı açıklamasında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Adıyaman'da depremin ilk günlerinden itibaren 10 bin ila 12 bin arasındaki depremzedeye 3 öğün yemek verdiğini dile getirerek, "Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı yalnızca vatandaşların barınma ihtiyacını sağlamakla kalmayıp depremzedelerimizin yemek ihtiyacını da gidermektedir." dedi.

Yaptığı açıklamada Adıyaman'da 20 alanda konteyner kent kurulum çalışmalarının sürdüğünü belirten Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı, açıklamasında "Konteyner kentler bittikçe çadırlarda kalan vatandaşları konteynerlerimize alıyoruz." dedi. 

Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı açıklamasında çadırlarda yaşayan vatandaşların hiç olumsuzluklara kapılmamaları gerektiğini belirterek, "Tüm Adıyaman'ın tüm alanlarında konteyner kent için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. En kısa zamanda vatandaşları çadırlardan alıp daha refah ve konforlu konteynerlere yerleştireceğiz." dedi.