15 / 05 / 2024

Türkiye Silikon Vadisi olmaya hazır!

Türkiye Silikon Vadisi olmaya hazır!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, çeşitli temas ve ziyaretler için Türkiye'de bulunan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jose Fernandes'i, öğle yemeğinde ağırladı



Yemekte konuşan Jose Fernandes, Türk ekonomisinin dinamiği ve Türkiye'nin sahip olduğu potansiyelden çok mutlu olduğunu söyleyerek, Türkiye'nin son yıllardaki ekonomik büyümesinin çok etkileyici olduğunu vurguladı. Fernandes, 1990'lar ve 2001'deki ekonomik reformların uygulamaya konulması sayesinde Türkiye'nin dünyadaki 17. büyük ekonomi olmayı başardığını belirterek, 'Türkiye'nin 2002'de öğrendiği dersi dünyanın geri kalanı bugün öğreniyor' dedi.

ENERJİ SEKTÖRÜ İNCELENECEK

 Enerji konusunda heyecanlı gelişmeler olduğuna değinen Jose Fernandes, Elektrik yatırımları yapmak için ABD'li firmalara brifing verilmesi konusunda destek olduklarını ifade etti. Fernandes, birkaç ay içerisinde ABD'den gelecek işadamları topluluğunun da Türkiye'deki yenilenebilir enerji sektöründeki yatırım fırsatlarını inceleyeceğini belirtti. Türkiye'nin girişimler açısında çok üst seviyede bir ülke olduğuna işaret eden Fernandes, yerel ortaklarla birlikte çalışarak ABD'nin girişimcilik açısından tecrübelerini Türk yatırımcılara aktarmak istediklerini dile getirdi. Fernandes, birçok açıdan Türkiye'nin 'Silikon vadisi' olmaya hazır olduğunu da söyledi.

ABD PAZARI KOBİLERE ZOR

 Türk ürünlerinin ABD'ye nasıl satılacağı konusunun sorulması üzerine Fernandes, ABD'nin, rekabetin çok olduğu bir pazar durumunda bulunduğunu, bu nedenle KOBİ ölçekli firmalar için zor bir pazar olduğunu dile getirdi. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de İki ülke arasındaki dış ticaret hacminin yükselmesi ve Türkiye aleyhine olan dış ticaret dengesinin düzeltilmesinin en büyük temennileri olduğuna dikkat çekti.
Yeni Şafak


Geri Dön