Ekonomi

Türkiye Varlık Fonu Başkanından açıklama! Türk Şeker ve Çaykur kâra geçti!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Ermut, finansman maliyetleri ve diğer bazı konular çözüldüğünde gelecek yıllarda karlılığın görüleceğini kaydetti.Ermut, finansman maliyetleri ve bazı konulardaki sorunlar da çözüldüğünde  gelecek yıllarda kâra geçtiklerinin görüleceğini belirtti

Türkiye Varlık Fonu denetimi görüşülen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan TVF Yönetimi AŞ Genel Müdürü Salim Arda Ermut,  "Bu yıl itibarıyla nette zararda gözükse de Türk Şeker ve ÇAYKUR, operasyonel olarak kara geçtiler” dedi. Ermut, finansman maliyetleri ve bazı konulardaki sorunlar da çözüldüğünde  gelecek yıllarda kâra geçtiklerinin görüleceğini belirtti.

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetimi AŞ Genel Müdürü Salim Arda Ermut, TVF Yönetim Anonim Şirketi ile TVF'nin 2021 Yılı Mali Tabloları ve Faaliyetleri ile İlgili Denetim Raporlarının Sunulduğuna Dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi görüşmeleri sırasında, milletvekillerinin sorularını cevapladı.

TÜRKİYE VARLIK FONU’NUN NOTU TÜRKİYE’NİNKİYLE AYNI

Salim Arda Ermut, TVF'nin kredi notunun, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından "B" ve not görünümünün ise "negatif" olarak teyit edildiğini,  bunun Türkiye'nin kredi notu ile aynı olduğunu kaydetti.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ

İstanbul Finans Merkezi'nin neden geciktiği yönündeki soruya Ermut, merkezin fikri temellerinin 2009 yılında atıldığını, inşaatın2014 yılında başladığını belirterek, duraklamanın ardından 2019 yılından itibaren inşaat çalışmalarının büyük kısmının tamamlandığını belirtti. Hukuki altyapıyla ilgili konularda kanunun geçmesinin beklendiğini söyleyen Ermut, finansal kiralamaya ilişkin  faaliyetleri ertelediklerini söyledi.

TALEP YOĞUN

Ermut, taleplerin kendileri açısından iyi olduğu değerlendirmesinde bulunarak,  “Ticari tarafta çok yoğun talep bulunuyor. Bölgenin de gözde bir bölge olmasından dolayı talep sorunu yaşanacağını düşünmedik. Öngöremediğimiz bölgesel ya da küresel bir kriz olmaması halinde, inşallah bir problem beklemiyoruz. Fiziki olarak takvimimize yaklaştık. Kendi yönetim şirketimiz İstanbul Finans Merkezi'ne taşındı. Birkaç kurum da taşınmaya hazır durumda. Ziraat Bankası hazır, Merkez Bankası da çok yaklaşmış durumda” diye konuştu.

Zuckerberg’in şirketi Meta'ya AB’den ayar! Tam 390 milyon euro!

Bakanlık açıkladı! Dijital oyunlara 131.999 adet bandrol!

Anne babalar isyanda! Özel okullarda o kalem cep yakıyor!

Kur Korumalı’da şok eden gelişme! Adeta yere çakıldı!