27 / 04 / 2024

Türkiye yatırım için güvenli ekonomi!

Türkiye yatırım için güvenli ekonomi!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gedikli, “Türkiye yatırım için güvenli ve verimli bir ekonomi” şeklinde konuştu.



Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Türkiye'nin ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 


Uluslararası piyasalardaki gelişmelerden kaynaklanan dolar kuru hareketini TL ve Türkiye ekonomisinde sorun var gibi vermeye çalışılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Gedikli, "Açık ekonomilerde piyasalar birbirinden etkilenir. Bunu çarpıtmak, operasyon haline getirmeye çalışmak demektir ki 15 Temmuz'dan beri düzenli aralıklarla bunu belli mahfiller denedi; başarılı olamayacaklar. Türkiye yatırım için güvenli ve verimli bir ekonomi'' diye konuştu.


İçeride ve dışarıda Türkiye aleyhinde kampanyaların çok fazla olduğunu belirten Gedikli, "Terör konsorsiyumlarının kurulmasına rağmen ekonomimiz yine direncini koruyor. Güvenlik güçlerimizin hiçbir zafiyete izin vermeyerek anında her konuya müdahale etmesi ise taktir edilmesi gereken bir başka konu. Adalet yürüyüşü adı altında Türkiye ve Türk milletine karşı yapılan kampanya ise tüm provokasyonlara rağmen ülkemizi karıştıramayacak ve kaostan medet umanlar yine milletin gönlünde mahkum olacaktır. Millete rağmen millete karşı yürütülen her türlü siyasi mühendislik başarısız olmuştur. Adaleti sokakta arayanlar hukuk değil orman kanunları ile yönetilen muz cumhuriyeti arzu etmektedir. Ancak burası şerefli Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Basın-finans-siyaset-sosyoloji üzerinden eş zamanlı operasyon yapılmaya çalışılmaktadır. Halkımızın sağduyusuna güveniyoruz, hiçbir provokasyona izin vermeyeceklerdir'' dedi.



Sabah


Geri Dön