29 / 04 / 2024

Türkiye'de 172 bin 644 yabancı gayrimenkul aldı!

Türkiye'de 172 bin 644 yabancı gayrimenkul aldı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, ülkemizde taşınmaz mülk edinen yabancı uyruklularla ilgili soru önergesine yanıt verdi...



Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, ülkemizde taşınmaz mülk edinen yabancı uyruklularla ilgili soru önergesini yanıtladı. Bakan Pekcan, ülkemizde 172 bin 644 yabancı uyruklu kişi ve 4 bin 119 yabancı sermayeli şirketin taşınmaz mülk edindiğini açıkladı.

YABANCI UYRUKLU MÜLK SAHİPLERİ

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yazılı soru önergesinde, “Halen ülkemizde yabancı uyruklu olup taşınmaz mülk alan kişi sayısı kaçtır? Ev, dükkân, arazi olarak alınan mülklerin dağılımı nedir? Ülkelerine göre dağılımı nasıldır? Kadın, erkek, müteşebbis olarak dağılımı nasıldır? Toplam satışı yapılan ev, arazi sayısı ve alanı ne kadardır? Dağılımlı ederi nedir? İllere göre dağılımı nasıldır? Halen Yabancı uyruklu olup Türk vatandaşlığına geçerek taşınmaz mülk edinen kişi sayısı kaçtır? Ev, dükkân, arazi olarak alınan mülklerin dağılımı nasıldır? Ülkelerine göre dağılımı nedir? Toplam satış yapılan ev ve arazi sayısı ve alanı ne kadardır? Dağılımlı ederi nedir? İllere göre dağılım nasıldır? Halen Yönetim Kurullarında T.C Vatandaşı ve Yabancı Uyruklu kişilerinde yer aldığı şirketlerin sayısı, ülkemizdeki arazi toplamı ve tutarı nedir? Son bir yılda ülkemizden mülk edinerek ev, arazi ve dükkân alıp devreden var mıdır? 2018 yılında ev, dükkân ve arazi alan yabancı uyruklu ya da T.C vatandaşlığına geçen kişi sayısı ve ödediği tutar nedir? İllere göre dağılımı nasıldır?” şeklinde sorular yöneltti.


2018 yılı konut satış verileri meclis gündeminde!

 


Geri Dön