Ekonomi

Türkiye'de bu da oldu! Suriyeliler Türklere BİM'den hediye kartı dağıttı

Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaştan Türkiye'nin Hatay iline kaçan göçmenler bir ilke imza atarak şehirde BİM'in hediye kartını dağıttı. 800 lira değerindeki hediye kartını dağıtan Suriyeli göçmenlerin derneğinin söz konusu parayı nasıl temin ettiği açıklanmadıSöz konusu derneğin yardım için gereken paranın nereden finanse edildiği ise açıklanmadı

Hatay Reyhanlı'da Suriyeli göçmenlerin kurduğu bir dernek Türklere 800 liralık BİM mağazalarının hediye kartını dağıttı. Söz konusu derneğin yardım için gereken paranın nereden finanse edildiği ise açıklanmadı. 

Reyhanlı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın belirttiği adreslerdeki yardıma ihtiyacı Türklere yardımda bulunan Suriyeli derneğin kaç kişiye 800 liralık hediye kartı dağıttığı ise bilinmiyor.

Yardımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın araçlarıyla dağıtıldı.

ESAD'IN SERVETİ ABD RAPORUNDA

ABD Dışişleri Bakanlığının Kongreye sunduğu bir raporda, Beşar Esad ve ailesinin tahmini mal varlığının 1-2 milyar dolar olduğu ifade edildi.

Kongre tarafından talep edilen raporda, Dışişleri Bakanlığının, Esad ailesinin varlıklarını paravan isimler altında veya şeffaf olmayan mülkiyet anlaşmaları yoluyla elinde tuttuğu ve net mal varlığı hakkında ancak "kesin olmayan bir tahmin" sağlanabileceğini kaydettiği belirtildi.

Bir kısmı gizli olan raporun kamuya açıklanan bölümünde, "Açık kaynaklı bilgilere dayanan tahminler genellikle Esad ailesinin net varlığını 1-2 milyar dolar arasında gösteriyor." ifadesi kullanıldı.

Kamuya açık kaynaklardan ve medya haberlerinden alıntı yapılan Dışişleri Bakanlığı raporunda, Esad ailesinin "finansal kaynaklara erişmek için paravan şirketler ve sahte kurumsal isimler de dahil olmak üzere karmaşık bir patronaj sistemi" işlettiğine işaret edildi.

Söz konusu 1-2 milyar dolarlık varlığın, ABD yaptırımları altında olan Beşşar Esad, eşi, erkek kardeşi, kız kardeşi, kuzenleri ve amcasına ait olduğu belirtilen raporda, Esad'in en küçüğü 17 yaşında olan 3 çocuğunun mal varlıklarına ilişkin yeterli bilgi olmadığı kaydedildi.

 

ESAD AF İLAN ETTİ

Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 11 yıllık savaş sürecinden sonra ülke genelinde terör suçları dahil genel af ilan etti.

Daha önce de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimi tarafından ilan edilen af kararı ise sadece asker kaçaklarını kapsıyordu ve dört ay içerisinde askerlik şubelerine teslim olma şartı içeriyordu.

BİM'de Dijitsu Televizyonlar ne kadar? İşte 30 Nisan 2022 fiyat listesi...

BİM'de OPPO A16 64GB Cep Telefonu satışta! İşte 30 Nisan 2022 fiyat listesi...

BİM anneler gününe özel katalog yayımladı! İşte BİM aktüel 6 Mayıs 2022 kataloğu fiyat listesi...