Ekonomi

Türkiye'de cebinde doları olan vatandaşlara çok çok hayati uyarı! Bu bilgiyi asla atlamayın

Fed Finansal İstikrar Bölümü Ekonomisti Levent Altınoğlu, Türkiye'de enflasyonun yüksek seyirde olmasına rağmen faizlerin düşük tutulduğuna dikkat çekerek faiz artışı gerekebileceğini söyledi. Bu durum da doları doğrudan etkileyecek. Elinde doları olanlar, faiz artışına dikkat... İşte detaylar... Faiz artışının ardından dolar 14

Amerikan Merkez Bankası tarafından 22 yıl sonra yapılan 50 baz puanlık faiz artışı piyasalar tarafından hazmedilmeye çalışılıyor. Faiz artışının ardından dolar 14.95 seviyelerine kadar yükseldi. Doların 15 TL ve üzerini görmesi de ihtimaller dahilinde.

ELİNDE DOLARI OLANLAR DİKKAT

Piyasalarda bu gelişmeler yaşanırken, Türkiye'de elinde doları olan vatandaşlara çok çok önemli bir uyarı geldi. Bloomberg HT’de yayınlanan Piyasa Hattı programına konuk olan Fed Finansal İstikrar Bölümü Ekonomisti Levent Altınoğlu, Türkiye'de enflasyonun yüksek seyretmesine rağmen faizlerin düşük tutulduğıuna dikkat çekti. Faizlerde yükselişe gidebileceğini ifade etti.

FAİZ ARTARSA TOPARLANMA OLUR

Yani Altınoğlu'nun anlattığının özetine gelirsek, faiz artışıyla birlikte dolarda toparlanma meydana gelebilir. Bu toparlanma da dolara yüklü miktarda yatırım yapan birçok kişinin ciddi kaybına neden olur. Yatırım yapacakların bu bilgileri göz önünde bulundurması gerekiyor.

Dolar 15 lirayı geçti! Son dakika dolar kuru...

Dul, yetim, emekli, memur maaşları yeniden hesaplanıyor! Tarih netleşti, zam bekleniyor!

PTT'den koşulsuz 33 bin TL'lik destek! Başvuran her gence veriliyor!