Kent Haberleri

Türkiye'de ehliyeti olup araba kullananan herkesin cebini ilgilendiriyor! 1.130 TL ödeyeceksiniz, kaçış yok

Türkiye'de ehliyeti olup da kendi arabasını kullanan vatandaşlarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Vatandaşlar belli bir süre içerisinde belli bir miktar parayı cebinden çıkarmak zorunda. İşte haberin detayları...İşte o yükümlülüklerle ilgili önemli bir gelişme yaşandı

Dünyanın çeşitli ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de araba sahibi olmanın ya da araba kullanmanın getirdiği bazı yükümlülükler var. İşte o yükümlülüklerle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Ehliyeti olan vatandaşları yakından ilgilendiren haberimizin detayları şu şekilde... 

Ehliyeti olup aracı ile trafiğe çıkanların mutlaka dikkat etmesi gerekiyor! Bu yıl trafik cezalarına ciddi oranda zam yapıldı. Trafiğe çıkarken belirlenen kurallara uymayanlara ciddi oranlarda ceza kesilecek. Ara. Sahiplerinin de düzenli olarak yatırması gereken muayene için ücretler de belli oldu.

Ticari araçlar yılda 2 defa muayene yaptırmak zorunda. Trafikte muayenesiz bir şekilde yakalanan araç için hem ceza kesiliyor hem de araca el konuluyor. 2022 yılında 507 TL olarak yaptırılan araç muayene ücretinin bu yıl 1.130 TL’ye yükseldiği belirtildi.

CİDDİ ORANDA BİR ZAM GELDİ

Geçtiğimiz yıl için uygulanan yeniden değerleme oranı ile bu yıl ki yeni değerleme oranı arasında ciddi fark oluştu. 507 TL’den yapılan araç muayenelerinin bu yıl 1.130 TL2den yapılacağı belirtildi. Fiyatlara ortalama yüzde 122 civarında zam yapıldı. 

Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler geçtiğimiz yıl 685 TL2den muayene olabiliyordu. Ancak yüzde 122 yeniden değerleme oranı sebebiyle bu miktar bu yıl 1.528 TL olarak güncellendi.

Bunlarla beraber traktör (römorklu, römorksuz), motosiklet ve motorlu bisikletin tarifesi ise 575 TL’ye çıktığı paylaşılarak trafik cezalarına da zam geldiği ifade edildi. Trafiğe çıkan araçlar için geçtiğimiz yıl uygulanan ceza 427 TL’den bu yıl 951 TL’ye yükseltildiğinin de altın çizildi. Buna göre trafiğe çıkan sürücülerinin muayenelerini düzenli bir şekilde yaptırmaları gerektiği ifade edildi.