Ekonomi

Türkiye’de hangi meslekler hemen iş buluyor? İşsiz kalmayan meslekler! İşte detaylar!

Türkiye’de mezun olduktan sonra hemen iş bulan meslekler belli oldu. İşte haberin detayları!Bu meslekler Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Sosyal Güvenlik Kurumu istidam verilerine göre belli oldu

İşsiz kalmayan bazı meslek dalları bulunuyor. Bu meslekler Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Sosyal Güvenlik Kurumu istidam verilerine göre belli oldu.

İşte yapılan analiz sonucu Türkiye’de en çok aranan ve en kolay iş bulanan meslekler şu şekilde sıralanıyor…

MEZUN OLUNCA HEMEN İŞ BULAN MESLEKLER!

İşte Türkiye'de en çok aranan ve en kolay iş bulan meslekleri şu şekilde sıralayabiliriz;

İlk sırada Tıp geliyor. Tıp fakültesi mezunları yer alıyor. Tıp fakültesi mezunlarının kamuda iş bulma oranı yüzde 100. Mezuniyetten sonra 6 aylık dönem içinde i bulma olasılıkları ise yüzde 91.5. olarak hesaplandı.

İkinci sırada da eczacılık mezunları yer alıyor. Mezuniyet sonrası iş bulma olasılığı 67.9, mezun olmadan iş bulma oranları da yüzde 3.3. olarak hesaplandı.

Üçüncü sırada Odyoloji geliyor. İşitme ve denge üzerine uzmanlaşan bu bölümde ilk altı ayda iş bulabilme oranı yüzde 67.1. olarak hesaplandı.

Fizyoterapi de diğer bir bölüm dalı. Bu bölümden mezun olanların ilk altı ayda iş bulma oranı yüzde 57.8. Öğrencilikte ise yüzde 5 dolayında iş buldukları hesaplandı.

Diğer bir meslek grubu hemşirelik. Mezunların ilk altı ayda yüzde 56.8 oranla iş bulabildiği öğrenildi. Hemşirelikte kamuda iş bulma olasılığı yüzde 50. olarak hesaplandı.

Pilotaj da diğer bir meslek grubu. Havacılığın gelişmesiyle pilotluk aranan mesleklerden biri haline geldi. Yüzde 56.5 oranı ile pilotaj mezunları altıncı sırada bulunuyor.

Psikolojik danışmanlık da son yılların gözde bölümünün ilk altı aylık sürede iş bulabilme oranı ise yüzde 55.9. olarak hesaplandı.

Öğretmenlik mesleği genel başlık altında ele alınmıştır. Bölüm ayrımı yapılmamış. Mezunların altı ayda iş bulma oranı yüzde 55.6, bir yılda iş bulma oranı ise yüzde 11.4. olarak hesaplandı.

İnşaat Mühendisliği diğer bir meslek dalıdır. Yeni mezun bir mühendisin altı ay içinde iş bulma oranı yüzde 55.2, öğrenci iken de iş bulma oranı ise yaklaşık yüzde 8.6. olarak hesaplandı.

Son olarak sağlık hizmetleri gelmektedir. Bu bölüm mezunlarının altı ay gibi bir sürede iş bulma oranı yüzde 54, bir yıllık sürede iş bulma oranları yüzde 15.7, okurken iş bulma oranları ise yüzde 11.6. olarak hesaplandı.

Almanya, Türkiye’den işçi istiyor! Maaşlar göz dolduruyor! İşte detaylar!

ÖTV kalkıyor mu? Sıfır araçlarda ÖTV indirimi olacak mı? 2022 ÖTV düzenlemesi olacak mı?

Benzin ne kadar oldu? 25 Temmuz benzin litre fiyatı kaç TL? 25 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları!