28 / 04 / 2024

Türkiye'de ilk olacak 'Sosyal Hizmetler Kampüsü' inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı!

Türkiye'de ilk olacak 'Sosyal Hizmetler Kampüsü' inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi'nin hazırladığı proje ile temeli atılan Türkiye'de bir ilk olacak Sosyal Hizmetler Kampüsü'nün yüzde 90'ı tamamlandı.



Türkiye'de ilk olacak 'Sosyal Hizmetler Kampüsü' inşaatında sona geliniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi'nin hazırladığı projenin inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı.

TÜRKİYE'DE BİR İLK OLACAK!

Türkiye'de ilk olacak 'Sosyal Hizmetler Kampüsü' 52 bin metrekarelik kampüs içerisinde, bakım rehabilitasyon ve aile danışma merkezi, 9 yaşam evi, 21 yatak kapasiteli misafirhane ile idari bina bulunacak.

Çeşitli aktivite odalarının da yer alacağı projede, engellilerin rehabilitasyonu ve çocukların gelişimi için kapalı yüzme havuzu, spor salonu, suni çim saha, basketbol/voleybol sahaları, tenis kortu, açık hava satranç alanı, spor aletleri, çocuk oyun parkları, engelli çocuklar için hobi bahçeleri, su üzeri seyir oturma terasları, ahşap gezinti yolları, kümes hayvanları ve yüzen kuş barınakları, personel ve hizmet alan vatandaşların kullanması için modern bir cami yer alacak.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK

Projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, yapımı devam eden Sosyal Hizmetler Kampüsü'nün inşaatının büyük bir oranda tamamlandığını açıkladı.

Vali Hatipoğlu, çok kısa zaman içerisinde hizmete açmayı hedeflediklerini belirterek ''Yüzde 90 oranında tamamlanan bu kampüsümüz, devlet korunması altındaki çocuklarımızın yaşam alanı olacak.''dedi.

Aynı zamanda engelli bireylerin de kalabileceği ve bakımlarının yapılacağı alanları olacağını belirten Hatipoğlu, ayrıca bu alanda tüm hayatı idame ettirebilecek imkanların mevcut olacağını belirterek kapalı spor salonu, havuzu ile hizmet edileceğini açıkladı.

Türkiye'ye örnek teşkil edecek kampüsün proje ile sosyal devlet olmanın gereği olarak; koruma altındaki ve engelli vatandaşlara en güzel hizmeti sunmaya devam edilmiş olacak. Projenin bugünkü maliyeti ile yaklaşık 400 milyon TL tutarında olacağı belirtildi. 

Çorum  TOKİ  projesi için yeni tarih belli oldu! Bakın hangi ilçeye kaç konut geliyor!

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy kura çekimi için nefesler tutuldu! Yenişehir Arnavutköy 2023 kuraları ne zaman çekilecek?

Geri Dön