29 / 04 / 2024

Türkiye'de sağlık turizmi yeni bir boyut kazanacak!

 Türkiye'de sağlık turizmi yeni bir boyut kazanacak!

Turk Hair Trans Yönetim Kurulu Başkanı Acıkök: ''Türkiye'nin doğal koşulları, iklimsel avantajları ve altyapısı dikkate alındığında, sağlık turizminde daha fazla pazar payına sahip olabiliriz''



Turk Hair Trans Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, son yıllarda dünyada sağlık turizminde yaşanan olumlu gelişmelere dikkati çekerek, Türkiye'nin avantajlı yapısı sayesinde, sektörde daha aktif rol alabileceğini söyledi. 

     Turk Hair Trans'ın, son yıllarda Türkiye'de ve dünyada sağlık turizminin yaşadığı gelişmeleri değerlendirmek amacıyla düzenlediği basın toplantısında konuşan Acıkök, yıllardır saç ekimine en yeni yöntemlerle farklı bir boyut kazandırdıklarına değinerek, şirket olarak büyüttükleri hedef doğrultusunda yönlerini sağlık turizmine de çevirdiklerini söyledi. 

     Amaçlarının, Türkiye'de sağlık turizmine yeni bir boyut kazandırmak olduğunu dile getiren Acıkök şunları anlattı: 

     ''Turk Hair Trans, hedef büyüterek, sağlık turizmi alanında da faaliyet göstermeye başladı. Sağlık turizmi alanında yakında dernekleşme çalışmaları bitecek, yurt dışındaki ilk büromuzu da önümüzdeki günlerde açmaya hazırlanıyoruz. 

     ''2006 yılı itibariyle dünya çapında yaklaşık 40 milyar dolarlık bir hacme sahip olan sağlık turizminin, 2012 yılında 100 milyar dolarlık bir hacme ulaşması bekleniyor. Bu alanda en büyük paya sahip Hindistan'ın 2012 yılı sağlık turizmi gelirlerinin 2,3 milyar dolara ulaşacağı hesaplanıyor. Türkiye de sağlık turizmi için en önemli potansiyel ülkelerden biri... 

     2008 yılında ülkemizde özel hastane ve sağlık merkezlerine 56 bin 276 kişi sağlık turisti olarak gelirken, bu sayı 2009 yılında 70 bin 519'a, 2010 yılında da 132 bin 327 kişiye yükselmiş bulunuyor. Türkiye'nin doğal koşulları, iklimsel avantajları ve alt yapısı dikkate alındığında, sağlık turizminde daha fazla pazar payına sahip olabileceği görülüyor.'' 

     Bununla birlikte, Turk Hair Trans olarak saç ekiminin yanında sağlık turizmi alanında hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Acıkök, ''2013 yılında saç ekiminde yine Türkiye'nin en iyi firmalarından biri olarak en kaliteli hizmeti vermeye devam ederken, kendimize yeni bir yol açarak, sağlık turizmi alanında önemli çalışmalara imza atmayı hedefliyoruz'' dedi. 

     

     -''En büyük hedef Ortadoğu''- 

     

     Özellikle Arap ülkelerinden gelen hasta sayısının giderek arttığına işaret eden Kenan Acıkök, Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz ve Arap Baharı'nın saç ekimi ve sağlık turizmi için insanların yönünü Türkiye'ye çevirmesini sağladığını söyledi. 

     Acıkök değerlendirmesine şöyle devam etti: 

     ''Özellikle Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki 'One Minute' çıkışı Arap ülkelerinin Türkiye'ye yönelmesine neden oldu. Müşterilerimizin yüzde 60'ını Ortadoğu ülkeleri yüzde 40'ını Avrupa ülkeleri oluşturuyor. 

     2013 yılında başta Ortadoğu olmak üzere Avrupa, Asya ve Amerika'dan sağlık turisti ağırlayarak, bu sektöre sağlam bir giriş yapacağız. Türkiye'nin ilk sağlık turizmi alanında dernekleşme çalışmalarımızı yakında tamamlayacağız. Dernek, bu sektörde profesyonelleşmek isteyen şirketlere de destek olacak. Ayrıca yine Turk Hair Trans olarak, yakında yurt dışında ilk şubemizi açacağız.'' 

     Saç ektiren hastalarından isteyenlere 1 hafta tatil imkanı da sunduklarını, bu uygulamayla özellikle yabancı hasta sayısında artış beklediklerini dile getiren Acıkök, ''Türkiye'ye yapılan döviz girişlerini artırmayı hedefliyoruz'' dedi. 

     AA


Geri Dön