06 / 05 / 2024

Türkiye’de satılan en ucuz SUV modeli hangisi? Fiyatı sadece 515 bin 900 TL

Türkiye’de satılan en ucuz SUV modeli hangisi? Fiyatı sadece 515 bin 900 TL

Ülkemizde satılan en ucuz SUV modeli belli oldu. İşte en ucuz SUV modeli ve fiyat listesi...



Türkiye'de son dönemde yükselişte olan SUV otomobiller giderek daha da çok ilgi görmeye devam derken fiyat listelerinde ise sürprizler yaşanıyor. Otomobil piyasasında yer alan en ucuz SUV otomobili ise bu ay Fiat'ın bir modeli oldu. Fiat Egea Cross,  Türkiye'de sıfır km'de satılan en ucuz SUV modeli olarak dikkat çekti. Fiat Egea Cross, markanın popüler modeli Egea'nın SUV versiyonu olarak piyasaya sürülen bir araç.

Fiat Egea Cross, İtalyan otomobil üreticisi Fiat'ın orta sınıf sedan modeli Egea'nın crossover versiyonudur. Araç, 2017 yılında Türkiye'de üretilmeye başlanmıştır. Egea Cross, yüksek sürüş pozisyonu, off-road görünümü ve artırılmış zemin açıklığı ile crossover segmentinde yer alır.

Dış tasarımı, Egea sedan modelinden önemli ölçüde farklıdır. Ön ızgara, tampon ve farlar daha agresif bir görünüme sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Arka kısımda ise, geniş bir arka cam ve siyah bir difüzör bulunur. Ayrıca, araçta tavan rayları ve yan etekler gibi crossover özellikleri de yer almaktadır.

Türkiye’de satılan en ucuz SUV modeli hangisi? Fiyatı sadece 515 bin 900 TL

İç tasarımda da, Egea Cross sedan modelinden farklılıklar vardır. Yüksek sürüş pozisyonu ve artırılmış zemin açıklığı sayesinde, sürücü ve yolcular daha yüksek bir konumda otururlar. Ayrıca, kabinde kullanılan malzemeler ve renkler de crossover tarzına uygun olarak seçilmiştir. Multimedya sistemi, 7 inçlik bir dokunmatik ekran ve Apple CarPlay ve Android Auto desteği gibi özellikler sunar.

Motor seçenekleri arasında 1.4 litrelik benzinli motor ve 1.6 litrelik dizel motor bulunur. Benzinli motor 95 beygir gücü üretirken, dizel motor 120 beygir gücü üretir. Her iki motor seçeneği de 6 ileri manuel veya 6 ileri otomatik şanzıman ile eşleştirilebilir.

Türkiye’de satılan en ucuz SUV modeli hangisi? Fiyatı sadece 515 bin 900 TL

Egea Cross'un güvenlik özellikleri arasında arka park sensörleri, geri görüş kamerası, yokuş kalkış desteği, ESP, ABS, çekiş kontrol sistemi ve hava yastıkları yer alır.

 Fiat Egea Cross, şık bir tasarıma ve crossover özelliklerine sahip olan bir araçtır. Hem şehir içi hem de şehir dışı kullanım için uygun bir seçenek olabilir.

Peki Fiat Egea Cross'un fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte Fiat Egea Cross fiyat listesi...


Geri Dön