29 / 04 / 2024

Türkiye'de ürünleri kapış kapış satılıyordu. Dünyaca ünlü firma iflasın eşiğine geldi. Her an iflas bayrağını çekebilir

Türkiye'de ürünleri kapış kapış satılıyordu. Dünyaca ünlü firma iflasın eşiğine geldi. Her an iflas bayrağını çekebilir

Türkiye'de ürünleri kapış kapış giden bir firma, iflasın eşiğine kadar geldi. Firma her an iflas bayrağını çekebilir.



Ekonomik kriz dünya ekonomisinde kapanmaz yaralar açmaya devam ediyor. Kriz nedeniyle binlerce insan işsiz kalıyor. Bir firma daha iflasın eşiğine geldi. Dünyaca ünlü kozmetik firması iflas bayrağını çekmek üzere. Firmanın ürünleri Türkiye'de de ciddi şekilde satılıyor. 

Fashionunited.in sitesinin yaptığı habere göre, güzellik ve temizlik sektöründe nam salan ve Türkiye'de dahil olmak üzere birçok ülkeye hizmet veren TréStique şirketinin ana üreticisi Tomia Beauty, kurucuların arasında çıkan anlaşmazlığın ardından iflas bayrağını açtı ve mahkemeye iflas başvurusunda bulundu.

SÜRTÜŞME OLDUĞU İLERİ SÜRÜLDÜ 

Davayla bağlantılı mahkeme belgeleri, 2015 yılında TréStique'i kuran ikili Jennifer Kapahi ile Jack Bensason arasında sürtüşme olduğunu ileri sürdü.

WWD tarafından görülen yasal belgelerde, Kapahi'ye bağlı bir şirket olan Tomia'nın, Bensason'un bir dış yatırımcıyla ortak olduğu ve Trestique adında yeni bir şirket kurduğu iddia ettiği belirtildi.
Ocak ayında Lucky Color Inc. adında yeni bir şirketin kurulduğu, ancak daha sonra adını Mart ayında Trestique olarak değiştirdiği ve TréStique'in varlıklarını yağmaladıktan sonra Tomia'nın halefi olarak hizmet verecek şekilde kurduğu iddia edildi.
 


Geri Dön