Kentsel Dönüşüm

Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısı Yunanistan'ın nüfusuna denk!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısının Yunanistan'ın nüfusuna denk olduğunu söyledi.Bakan Murat Kurum, Düzce'de, her afette olduğu gibi, depremin ilk saatleri itibarıyla 600 uzmanla çalışmalara başladıklarını, 60 bin bina, 157 bin bağımsız birimde hasar tespiti yaptıklarını, ağır hasarlı 791 binanın 210 tanesinin yıkımını tamamladıklarını belirtti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  TBMM Genel Kurulunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin konuşmasında önemli açıklamalar yaptı. Bakan Murat Kurum, Düzce'de, her afette olduğu gibi, depremin ilk saatleri itibarıyla 600 uzmanla çalışmalara başladıklarını, 60 bin bina, 157 bin bağımsız birimde hasar tespiti yaptıklarını, ağır hasarlı 791 binanın 210 tanesinin yıkımını tamamladıklarını belirtti.

Yaptığı açıklamada acı bir depremle sarsılan Elazığ, Malatya, İzmir'de vatandaşlar nasıl yeni yuvalarında hayat sürüyorlarsa, Düzce'ye de aynı güzellikleri yaşatacaklarını kaydeden Bakan Murat Kurum, tüm kurumlarla belediyelerle el ele vererek binalarımızı yenileyecek, milletimizin yeni yuvalarını, yeni iş yerlerini, yine en hızlı şekilde teslim edeceklerini ve hayır dualarını alacaklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012 yılında "Türkiye'nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm" hedefini ortaya koyduğunu dile getiren Bakan Murat Kurum, bugün 81 kentte yaptıkları kentsel dönüşümü, istikbal meselesi olarak gördüğünü söyleyerek, 922 ilçenin tamamını adeta baştan aşağı yenilediklerini kaydetti.

Bakan Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde geçen 20 senede tam 13 milyon vatandaşın başka bir ifadeyle, Yunanistan, Portekiz, İsveç nüfuslarına denk sayıda insanımızın huzur içerisinde yaşadığı tam 3 milyon 200 bin konutumuzu yenilediklerini söyledi. Bakan Kurum, "Bir seferberlik şuuruyla; şu anda sahada, 250 bin konutumuzu, canla başla yeniliyoruz." dedi.

Açıklamasında bunun bir liderlik, vizyon meselesi olduğunu dile getiren Bakan Murat Kurum, bunun topyekun millet sevdası olduğunu kaydederek, bu büyüklükte bir dönüşümü, bu kadar sürede gerçekleştirebilen dünyada başka bir ülke olmadığını ve bu gururun Türkiye Cumhuriyeti'nin gururu olduğunu söyledi.

"Dönüşümü, siyaset üstü bir istiklal meselesi olarak gördük"

Mega kent İstanbul'da 695 bin konutun dönüşümünü tamamladıklarını dile getiren Bakan Murat Kurum, 39 ilçede girilmedik mahalle bırakmadıklarını kaydetti.

Bakan Murat Kurum, İstanbul'un her noktasına yayılan 93 bin yuvanın yenilenmesi için var güçleriyle çalıştıklarını, dönüşümü, siyaset üstü bir istiklal meselesi olarak gördüklerini söyledi.

Bakan Murat Kurum, milletvekilleri ve belediyelerle bu siyaset üstü seferberliğe, her şart ve durumda, güçlü destek vermeye mecbur olduklarını kaydetti.

"Kentsel dönüşüm, terörle mücadele kadar önemlidir"

Açıklamasında "Hiç kimse, depremi merkeze alacağız deyip deprem bütçesini kısamaz." ifadelerini de kullanan Bakan Murat Kurum, "Milletin hayatını ilgilendiren bu meseleyi, hiçbir şekilde erteleyemez; reklam ve algı faaliyetleriyle deprem gerçeğini gölgeleyemez." diyerek, kentsel dönüşümün terörle mücadele kadar önemli olduğunu ve her türlü siyasetin de her türlü ikbal düşüncesinin de üstünde olduğunu söyledi. 

İstanbul'da 230 bin konut dönüşüm bekliyor! Kentsel dönüşümde ev sahibi ve müteahhit çıkmazı! 

TOKİ Özevim Sitesi projesi için düğmeye bastı! Üsküdar'a 293 konutluk yeni proje geliyor!

Düzce 5.9'luk deprem testini geçti! Kentsel dönüşüm hayat kurtardı!