26 / 07 / 2024

Türkiye'deki hanehalklarının yüzde 52,6’sı 2001 yılı öncesi inşa edilmiş olan yapılarda yaşıyor!

Türkiye'deki hanehalklarının yüzde 52,6’sı 2001 yılı öncesi inşa edilmiş olan yapılarda yaşıyor!

İnşaat mühendisi Atakan Bakılan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ülkemizdeki hanehalklarının yüzde 52,6’sı 2001 yılı öncesi inşa edilmiş olan yapılarda ikamet ettiğini söyledi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Başta mega kent İstanbul olmak üzere üzere Marmara Bölgesi'nde 7 büyüklüğünde bir deprem beklendiği pek çok uzman tarafından sık sık dile getiriliyor. Söz konusu konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar beklenen İstanbul depreminin 'eli kulağında' olduğunu vurgulayıp acil önlemler alınması gerektiğini söylerken, Türkiye'deki hane halklarının yüzde 52,6’sı 2001 yılı öncesi inşa edilmiş olan yapılarda yaşıyor.

İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan da TÜİK’in yapmış olduğu “Nüfus ve Konut Sayımı 2021” çalışmasına değinerek, önemli detaylar verdi.

Atakan Bakılan resmi X hesabı https://x.com/atakanbakilan üzerinden yaptığı paylaşımda TÜİK’in yapmış olduğu “Nüfus ve Konut Sayımı 2021” çalışmasına göre ülkemizdeki hanehalklarının yüzde 52,6’sı 2001 yılı öncesi inşa edilmiş olan yapılarda ikamet ettiğini söyledi.

İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Şehirlere göre incelediğimizde; deprem riski yüksek olan özellikle Marmara, Ege ve Karadeniz’in güneyinde 2001 sonrası inşa edilmiş yapı oranının daha da az olduğu görünmekte. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise bu oran daha yüksek. Örneğin Van’da yüzde 70’lere kadar yükselmiş durumda. 2011 yılındaki Van depremi sonrası ciddi bir yenilenme süreci olduğu açıkça görülüyor."

Atakan Bakılan'ın paylaşımı şu şekilde:

TÜİK’in yapmış olduğu “Nüfus ve Konut Sayımı 2021” çalışmasına göre ülkemizdeki hanehalklarının yüzde 52,6’sı 2001 yılı öncesi inşa edilmiş olan yapılarda ikamet ediyor. Şehirlere göre incelediğimizde; deprem riski yüksek olan özellikle Marmara, Ege ve Karadeniz’in güneyinde 2001 sonrası inşa edilmiş yapı oranının daha da az olduğu görünmekte. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise bu oran daha yüksek. Örneğin Van’da %70’lere kadar yükselmiş durumda. 2011 yılındaki Van depremi sonrası ciddi bir yenilenme süreci olduğu açıkça görülüyor. #inşaat #deprem
 

 

Konut arzı sorunu ve fahiş fiyatlar kapıda! Kamu acilen düşük maliyetle arsa arzı yapmalı!

Ev sahipleri için flaş uyarı geldi: Kira uyarlama davası açarsanız kaybedersiniz!

Deprem uzmanı 4 ili işaret etti! 7'den büyük deprem olur mu? 


Geri Dön