Ekonomi

Türkiye’deki kripto para sektörüyle ilgili çok ilginç veriler ortaya çıktı!

Bu sene yaşadığı şiddetli dalgalanmalarla dünya genelinde birçok yatırımcının hızla uzaklaştığı, bazılarının ise çok temkinli yaklaştığı kripto sektörüyle ilgili yapılan araştırmada ilginç veriler ortaya çıktı.Konuyla ilgili bir araştırmaya imza atan WOOTR CEO’su Buğra Gökağaçlı Türkiye’de yatırımcıların kripto sektörünü karlı bulduğunu henüz işlem yapmamış bireylerin büyük çoğunluğunun ise  yavaş yavaş işlem yapmaya başladığını söyledi

Türkiye’de yatırımcıların kripto para sektörüne ilgisinin devam ettiği ortaya çıktı.

Konuyla ilgili bir araştırmaya imza atan WOOTR CEO’su Buğra Gökağaçlı Türkiye’de yatırımcıların kripto sektörünü karlı bulduğunu henüz işlem yapmamış bireylerin büyük çoğunluğunun ise  yavaş yavaş işlem yapmaya başladığını söyledi.

 

Geçtiğimiz aylarda, WOOTR adıyla ve 100 milyon liralık yatırımla Türkiye pazarına giren Tayvan’ın tek yasal kripto borsası olan WOO’nun konuyla ilgili yaptırdığı araştırmada ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Hem kendi kullanıcıları hem de kripto borsalarında işlem yapan kullanıcılarla yapılan araştırma sonuçlarına göre,  Türkiye’de işlem yapan kullanıcılar kripto sektörünü hâlâ kârlı buluyor.

Araştırma sonuçları hakkında konuşan WOOTR Genel Müdürü Buğra Gökağaçlı, 6 ay kadar süren bir çalışmayla, Türkiye’de kripto borsalarında işlem yapan kullanıcıların düşüş karşısında nasıl aksiyon aldıklarını incelediklerini, kullanıcıların yüzde 70’inin sektörü halen karlı bulduklarını söylediklerini anlattı.

Kripto parayı duyup hiç işlem yapmamış olanların büyük bir çoğunluğu ise yavaş yavaş işlemi yapmaya başladığını bildiren Gökağaçlı, Bu veriler, sektörde yaşanan düşüşe rağmen Türk kullanıcıların çekimser olmadığını ve halen sektöre sadık olduklarını gösteriyor. TL haricindeki yatırımlara çok alışkın olduğumuz için kripto sektörü de bize normal geliyor. İşlem yapanların yaklaşık yarısından fazlası tekrardan yükseliş yaşanacağını ve kâr edeceğini düşünüyor. Özetle bu verilere baktığımızda Türk yatırımcının hâlâ piyasada durduğunu ve panik yapmadığını görüyoruz” diye konuştu.

 

TÜRK YATIRIMCISI İNATLA KAR ETMEYİ BEKLİYOR

Türkiye nüfusunun yüzde 10’undan fazlasının kripto borsasında işlem yaptığını hatırlatan Gökağaçlı, ülkemizde 8 milyondan fazla kişinin kripto sektöründe işlem yaptığını ve bu sayının zamanla artacağını öngördü. Yaptıkları araştırmada, Türk yatırımcıların yüzde 80’inden fazlasının kripto sektörüne yüksek getiri beklentisiyle girdiğini ve uzun vadede kâr etmeden kolay kolay bu piyasadan çıkmayacaklarının kanıtlandığını söyledi.

EN ÇOK YATIRIMI GENÇLER YAPIYOR

Kripto sektörüne yatırım yapan yüzde 33’lük kesimin yaş grubunun 25 ila 34, yüzde 24’ünün ise 35 ila 44 yaş aralığında olduğunu bildiren Gökağaçlı, 18 ila 24 arası yaş grubunun ise toplam yatırımcıların yüzde 20’sini oluşturduğunu belirtere, “Veriler bize, kripto para yatırımcısının geniş bir yaş grubuna yayılmış olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Kripto para piyasası için müjde!