Otomobil

Türkiye’deki otomobil devi üretimini durduruyor!

Türkiye'de üretim yapan otomobil üreticilerinden Tofaş, Bursa'daki fabrikasında üretime 24 gün boyunca ara vereceğini açıkladı. Yaklaşık 7 bin işçinin istihdam edildiği otomotiv devi 7 Ağustos tarihinde planlı bakım-onarım çalışmaları sebebiyle şartel indirecek. Yaklaşık 7 bin kişinin çalıştığı otomotiv devi 7 Ağustos tarihinde kepenk kapatacak

Tofaş Otomobil Fabrikası, üretime 24 gün ara vereceğini duyurdu. Yaklaşık 7 bin kişinin çalıştığı otomotiv devi 7 Ağustos tarihinde kepenk kapatacak.

Otomotiv devi Tofaş Otomobil A.Ş., Bursa'daki fabrikasında planlı izin kullanımı, üretim hatlarında gerçekleştirilecek planlı bakım ve yatırım çalışmaları nedeniyle 24 gün boyunca üretime ara verecek. Yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Şirketimiz Bursa fabrikasında 07 Ağustos - 30 Ağustos tarihlerinde planlı izin kullanımı, üretim hatlarında gerçekleştirilecek planlı bakım-onarım çalışmaları nedeniyle üretime geçici olarak ara verilecektir. Söz konusu süreçte, çalışanlarımız yıllık izin hak edişlerini kullanacaktır. Bunun yanı sıra, fabrikamızda nöbetçi personel ile yalnızca bakım ve revizyon çalışmaları yapılacaktır.

Peki, elektrikli otomobil üretiminde artış oldu mu? İşte detaylar...

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ÜRETİMİ ARTTI

Öte yandan, TOGG’un gördüğü ilgiden sonra, elektrikli otomobil üretimi Türkiye’de artış gösterdi.

Yerli otomobil TOGG'dan sonra yeni bir yerli araç daha satışa çıkarıldı.

Türkiye'nin en önemli önemli motor üreticilerinden biri olan RKS imzasını taşıyan modelin adı M5. Genel olarak RKS M5, Citroen Ami tarzı bir araç olarak biliniyor. Küçük, kompakt ve şehir içi kullanım için oldukça uygun olduğu belirtiliyor.

Otomobil, maksimum 50 km'ye kadar hıza sahip bir motorla donatıldı. Lityum-iyon piller yerine geleneksel otomobil pilleri ile çalışan bu motor, 100 km'ye kadar menzil sağlıyor. Ayrıca, menzilin yola ve otomobildeki yüke göre farklılık gösterdiğini de unutmamak gerekiyor.

Önde bir, arkada iki kişi oturabilen bu otomobilde arka görüş kamerası ve açılır tavan gibi ekstralar da bulunuyor. Bunun yanı sıra, normal bir prizden ortalama yedi saatte şarj olabiliyor.

Şu anda bu otomobilin sıfırı Türkiye’de 250 bin TL fiyattan satılıyor. Yani TOGG'un çıkış fiyatının dörtte biri kadarı. Elbette önümüzdeki süreçte kurdaki yükselişler bu arabanın fiyatını negatif etkileyebilir.

Aynı zamanda, otomobil ile dik yokuşları tırmanmak biraz zor olabilir. Bu sebeple konutunuzun çevresinde dik yokuşlar varsa farklı alternatiflere göz atmanız yararlı olabilir.

Sosyal yardım alanlara sigorta müjdesi! Müjdeler arka arkaya geldi!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Emekliye refah payı gelişmesi!

Merkez Bankası'ndan dev adım! Bu kararla dünya bankaları arasına girdi!