Ekonomi

Türkiye’den ABD’ye rekor ihracat!

ABD’nin Türk ürünlerine yönelik talebi 2022’de de artmaya devam etti. 2022 yılında ABD’ye yapılan ihracat 14 milyar doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.20 trilyon dolarlık dev ekonomisiyle dünya lideri ABD'nin Türk mallarına talebi 2022 yılında artmaya devam ederek yeni bir rekor gerçekleştirildi

Türkiye’den ABD’ye ihracatta 2022’de yeni bir rekora imza atıldı.20 trilyon dolarlık dev ekonomisiyle dünya lideri ABD'nin Türk mallarına talebi 2022 yılında artmaya devam ederek yeni bir rekor gerçekleştirildi.

Türkiye ve ABD arasında yatırım ve ticaret ilişkilerinin artması, Türkiye'nin ABD’ye dış satımında daha etkili sonuçlar alması sonucunu doğurdu.  ABD merkezli ve Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlerin, Türkiye'deki ticari faaliyetlerini daha kapsamlı hale getirmesi, ABD'nin Türk ürünlerine talebinde artışa neden oldu.

YENİ BİR REKOR

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin ABD'ye ihracatı, geçen yıl 14 milyar 362 milyon dolar ile yeni bir rekor kırdı. ABD'ye gerçekleşen ihracat, 2022'de önceki yıla göre yüzde 11,8 yükselirken, ABD'nin Türkiye ihracatındaki payı yüzde 5,6 olurken, ABD geçen yıl Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı ikinci ülke konumuna geçti.

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

Araç sahiplerine müjde! Trafik sigortasına indirim geliyor!

EYT’de kimlere yüksek maaş bağlanacak? Bunu yapanlar yaşadı!

Koçtaş’ta Yapı Kredi World’e özel 200 TL Worldpuan Kampanyası başladı!